Terugvangst van een haai

7115
10 sep 2014

Een sportvisser ving een haai die voorzien was van een merkje. Door wat nazoek werk bij sportvisserij Nederland bleek dat de haai ruim een jaar geleden voorzien was van zijn merkje en niet meer dan 15 kilometer van zijn oorspronkelijke vangplaats is teruggevangen.

Nico Opdebeeck was blij verrast toen hij op 25 juli voor de kering van Neeltje Jans een gevlekte gladde haai ving die een merkje droeg. Hij mailde meteen naar Sportvisserij Nederland die vervolgens kon melden dat de haai met het nummer 2132 vorig jaar op 21 juli gevangen was door Thijs Bekkers en gemerkt is door schipper Hank Perree van het Wiesje. Tussen de twee vangsten zaten 368 dagen en de vis is meer dan 10 centimeter gegroeid.
Vermoedelijk heeft de vis in de winter warmer water opgezocht in de Buurt van Bretagne en is daarna weer teruggekeerd naar Neeltje Jans.

Thijs met zijn haai.

Nico fluisterde tegen zijn haai: Tot volgend jaar schatteke.

Voor meer informatie over het haaien project kijk je op www.haairog.nl

Lees ook:

- 18/08/2014 Terugblik Sharkatag
- 22/02/2012 Valentijnshaai legt 1000 km af

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.