Bezwaar tegen vaarverbod windmolenpark

5483
10 sep 2014

Sportvisserij Nederland heeft - samen met het Watersportverbond, Platform Waterrecreatie en de Vereniging voor beroepschartervaart - bezwaar gemaakt tegen het besluit tot een vaarverbod door het Offshore windmolenpark Luchterduinen.

In de bezwaarbrief (pdf) wijzen de ondertekende partijen erop dat het afsluiten (inclusief een veiligheidszone van 500 meter aan periferie) van Windenergieparken ertoe leidt dat de kleine scheepvaart (waaronder sportvisbootjes) gedwongen worden in de nabijheid van grote scheepvaart te varren bij het passeren van Windenergieparken - met als gevolg het ontstaan van ernstige veiligheidsrisico's.

Klik hier voor de volledige brief (pdf) die namens het Watersportverbond (en ondertekend door o.a. adjunct-directeur van Sportvisserij Nederland Fred Bloot) is verstuurd aan het adres van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

  

 

Lees ook:

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.