Zo klinkt de knorrepos (video)

11034
22 sep 2014

De knorrepos die oorspronkelijk uit Noord Amerika afkomstig is wordt steeds vaker in Nederland gevangen. Een sportvisser maakte een gaaf filmpje van de vis en het geknor.

Op het vangstenregistratie platform www.mijnvismaat.nl zien we af en toe een knorrepos. In 2013 ving Jan van Tienderen er al een in het Noordzeekanaal en nu ving Jos van de Hoort een exemplaar van maar liefst 38 centimeter. Telefonisch en via de mail ontvingen Sportvisserij Nederland en het zilte magazine Zeehengelsport meerdere meldingen van knorrepos vangsten.

 

In 2004 doken ze voor het eerst op in Nederland. Vermoedelijk zijn ze afkomstig van Amerikaanse schepen die hun ballast water in onze havens lozen. In dit water kunnen larfjes of eitjes van de knorrepos zitten en liften via de schepen mee naar Nederland.

Deze vis kan een prachtige knorrend geluid maken door de spieren rond de zwemblaas aan te spannen. Jos maakte een goede opname van het geluid dat de knorrepos maakt. Bizar dat een vis zo hard kan knorren!

 

 Meer weten over exotische dieren? Lees dan de nieuwsbrief kijk op exoten nr 9 en nummer 8.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.