Officiële training WK Kust Heren

6071
22 sep 2014

Gisteren stond de trainingswedstrijd op het programma en zo'n eerste wapengekletter tussen alle deelnemende naties is nooit een richtlijn hoe het een en ander tijdens het W.K. verloopt. Omdat sommige landen niet alles uit de kast willen halen of bepaalde tactieken niet willen laten zien valt er dus geen pijl op te trekken. Wij als Nederlandse ploeg hadden onderling afgesproken dat we gewoon zo veel mogelijk vis zouden proberen te vangen.

De parcoursen hier zijn een crime voor de coaches en de deelnemers. Werkelijk niet één gelijk stuk en het vergt veel van de deelnemers om uit te proberen wat nu eigenlijk het beste werkt. Gelukkig zijn er bepaalde geoefende tactieken die werken, daar zijn we deze week wel achter gekomen.

In vak A wist Jeromy van Houdt vijf vissen te vangen maar helaas geen maatse en pakte waardoor hij een op een na laatste plaats in zijn vak pakte. Ruud van Noord stond op een kansloze plek maar wist nog wel een tarbotje te scoren van 22cm. Wat hem een 9e vakplaats opleverde. Tom van de Pol in vak C had ook al waardeloze vlakke plek maar miste een goede klassering door het feit dat hij een harder loste in de laatste meters tijdens het indraaien van de allereerste worp. Het was trouwens opmerkelijk dat de meeste grote vissen in de eerste worp werden gevangen.
Tom scoorde verder geen vis meer en was onze "schrapper".

Marien Flipse had ook al een vlakke zandplaat voor de deur en kon in de eerste drie uur geen vis vangen. Nadat ik informatie had gegeven over de manier waarop Kees Westdorp vis ving in zijn zone, paste Marien zijn onderlijn aan en wist nog twee zeebaarsjes te vangen in het laatste uur wat hem een zesde sectorplaats opleverde. Kees Westdorp was op dreef in vak E en pakte een mooie tweede sectorplaats met drie maatse en zes ondermaatse zeebaarsjes.

Een grote harder of zeebaars vangen is een must om hoog te eindigen. De Duitsers wisten er een paar te vangen en de Portugezen hadden allemaal een harder om maar even een voorbeeld te geven. Duitsland won de trainingswedstrijd voor Portugal en wij scoorden een achtste plaats van de 15 deelnemende landen. Vandaag gaat het om het "echie" en hopelijk scoren we hoog op dit WK waar het geluk van een goede stek loten een must is, We houden jullie op de hoogte!

Ruud van Noord met een tarbot

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide