Damesteam pakt 2e plaats tijdens WK Kustvissen

4993
24 sep 2014

Het goede gevoel en vertrouwen kwam er vandaag uit. De vangst was wederom matig maar onze dames stonden zelfverzekerd op het strand. In zo een moeilijk visserij is het lastig om vertrouwen te houden in je systeem van vissen. Toch bleven de dames 100% geconcentreerd en wisten zo een mooi resultaat weg te zetten.

In het A vak viste Christel Verhage geweldig. Ze pakte 3 vissen waaronder een harder van 40 cm. Ze behaalde hiermee een 1 in haar sector. Christel groeit hard en wordt door haar internationale ervaring en haar nuchtere sublieme instelling een visser waar iedereen rekening mee houdt.
Maar we hebben nog meer zulke toppers. Eén daarvan stond in vak B, namelijk Linda van de Velde. De vangsten in haar sector waren zeer slecht maar Linda wist knap 2 gepen te vangen. Ze verspeelde nog een rog die te zwaar was voor haar haaklijn. Met deze vis erbij was ze dagwinnaar geweest, nu nog zeer goed met een 2e plaats in haar vak. Wederom een uitstekende prestatie van Linda. In het individuele klassement over 2 dagen staat Linda nu op een mooie 5e plaats.
Ook dolgelukkig was Heidi Leeuwis, die na haar moeilijke eerste wedstrijddag nu 2 vissen wist te vangen. Ze ving een geep en een harder die haar naar de 5e plaats in haar vak brachten.
Susan Stuijts laat zich niet gek maken, mede door haar jarenlange ervaring. Ondanks wederom een slecht stuk te hebben geloot wist ze door het vangen van een ondermaats tarbotje zeer belangrijke punten voor het team te pakken. Susan eindige hierdoor ook op een 5e plaats in haar vak.Christel met harder

In vak E stond Clarinda van de Zande. Ondanks al haar inzet lukte het Clarinda niet om vis te vangen. Ze was zeer teleurgesteld maar werd door haar teamleden liefdevol opgevangen. Al deze prestaties bij elkaar opgeteld brachten ons naar een mooie 2e plaats in het dagklassement. Ook in het klassement over 2 dagen staan we na Spanje op een gedeelde 2e plaats. Alles ligt dicht bij elkaar, dus er kan nog van alles gebeuren.
Het was wederom een zeer moeilijke visserij die veel van de vissers vraagt. De visserij die we hier zien, kennen we in Nederland niet. Daarom ben ik extra trots op het vandaag behaalde resultaat. De zee was vrij rustig en het was bewolkt. We verwachtten daarom harder en geep en we hadden de visserij dus goed ingeschat. Ook heb je een beetje geluk nodig bij de loting voor een goede visstek. Maar een goede plaats moet dan ook verzilverd worden. De volgende wedstrijddag zal weer totaal anders zijn de voorspellingen geven veel wind en hoge golven. We gaan ervoor !!!

DAGUITSLAG TEAMS
1e Spanje
2e NEDERLAND
3e Kroatië

KLASSEMENT OVER 2 DAGEN
1e Frankrijk
2e NEDERLAND gedeeld met maar liefst 5 landen Portugal, Spanje, Kroatië, Brazilië

INDIVIDUEEL DAGUITSLAG
1e Sandra Pimpollo-Gómez - Spanje
2e Michela Martini - Italië
3e Rosa Christino - Portugal
4E CHRISTEL VERHAGE - NEDERLAND

INDIVIDUEEL OVER 2 DAGEN
1e Michela Martini - Italie
2e Rosa Cristino - Portugal
3e Vilma Domiciano - Brazilie
5E LINDA VAN DE VELDE - NEDERLAND

Benny Wijnings

     

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.