UPDATE: Teleurstelling

6126
28 sep 2014

De 4e en laatste wedstrijd van dit WK. De spanning was te snijden want alles lag heel dicht bij elkaar. De spanningen waren tijdens het vissen bij zeer veel deelnemers te zien. We visten nu vanaf laag tot hoog water door de gewijzigde start tijd. De scholen harders zag je met honderden een paar meter uit de kant liggen. Ook de gepen zag je door de golven spelen in grote aantallen. Met het startschot stonden 4 van de 5 dames met een zandbank voor de deur dus kansloos want daar kwam pas na half uur de vis op.

In vak A Stond Heidi Leeuwis met 2 ondermaatse vissen legde ze beslag op de 5e plaats. In Vak B stond Susan Stuijts ze klopte weer haar buren en pakte de 5e plaats. In vak C stond Clarinda weer op een vervelende visstek. Naast haar stond de nummer 1 van het klassement die pas de laatste draai een ondermaatse vis wist te vangen helaas lukte het voor Clarinda niet een vis aan te bieden. In vak D stond Linda van de Velde, ze viste heel goed, klopte zoals elke dag haar buren.

Alleen lag tussen Linda en Christel een geul waarlangs de harders aangezwommen komen. Dit was als Nederlander frustrerend te zien omdat we niemand hier hadden staan. Daarom werd er bij D hoge nummers en E lage nummers harder gevangen. Dit zorgde ervoor dat het eerste half uur de wedstrijd al beslist was en een topnotering onmogelijk was.

Toch wist Linda 3 ondermaatse visjes te vangen en leverde haar een 6e plaats op. In E stond Christel ook aan de slechte kant van haar vak, bij het begin van de wedstrijd had ze nog geen water voor haar staan terwijl bij het linker gedeelte van haar vak de harders gevangen werden. Christel wist later nog een ondermaats visje en een uur voor tijd nog een harder van 44 cm te vangen. Dit zorgde voor de derde plaats in haar vak. Met het team eindigde we weer 7e in het dag klassement en 6e in de einduitslag.

We hebben een moeilijk WK gevist en het heeft nooit echt mee gezeten. Het WK was heel goed georganiseerd en iedereen heeft er van genoten. Linda bevestigde dat ze bij de top van de wereld behoord met haar mooie 7e plaats in het individuele klassement. Ook Christel op de 12e plaats is heel goed. Heel het team heeft zich tot het uiterste ingezet en zijn er allemaal van gegroeid qua visser.

Einduitslag Teams
1e Kroatië - 13 punten
2e Frankrijk - 13 punten
3e Italië - 15 punten
6e Nederland - 22 punten

Einduitslag Individueel
1e Michela Martini, Italië - 39 punten
2e Pauline Bellicourt, Frankrijk - 42 Punten
3e Vilma Domiciano, Brazilië - 48 punten
6e Linda van de Velde, Nederland - 58 punten
12e Christel Verhage, Nederland - 67 punten
30e Heidi Leeuwis, Nederland - 107 punten
35e Susan Stuijts, Nederland - 121 punten
39e Clarinda van de Zande, Nederland - 133,5 punten

Klik hier voor de totale Landen uitslag
Klik hier voor de totale Individuele uitslag
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.