Update: PvdD hengelsportverbod Amsterdam - reactie sportvisserij (video)

13755
03 nov 2014

In hengelsportkringen heeft het initiatiefvoorstel van de Partij voor de Dieren Amsterdam voor een gemeentelijk hengelverbod voor ophef gezorgd. AT5 en Vroege Vogels besteedden er afgelopen weekend uitgebreid aandacht aan via twee debatten.

Beide discussies zijn nu online terug te zien en luisteren.

Marco Kraal bij Vroege Vogels (audio)

02/11/2014 - Afgelopen zondag debatteerden Marco Kraal van Sportvisserij Nederland en Ton Dekker (voorzitter Stichting Vissenbescherming & voorzitter Stichting Bont voor Dieren) over de voors en tegens van een visverbod, pijn bij vissen en de sportvisserij.

Check het item op deze pagina (player onderaan)

'Sportvissen kun je niet afpakken van mensen' (video)

31/10/2014 - De Amsterdams omroep AT5 besteedde aandacht aan deze kwestie in hun item 'De stelling van Amsterdam'. Hierin gingen fractievoorzitter van de PvdD Johnas van Lammeren en de Amsterdamse visgids Juul Steyn het debat met elkaar aan.


Visgids Juul Steyn, tevens oud-hoofdredacteur van Hét Visblad.

-> Check hier het item op AT5.

Oorspronkelijk bericht:

Het voorstel van de PvdD kwam woensdag 29 oktober aan de orde in de raadscommissie Wonen van de gemeente Amsterdam. Vanuit de sportvisserij spraken vier mensen in bij deze commissievergadering.

De initiatiefnemer van het voorstel, PvdD-fractievoorzitter Johnas van Lammeren, hoorde de argumenten van de sportvisserij echter niet aan. De vergadering liep uit en Van Lammeren ging voortijdig weg in plaats van te luisteren naar de standpunten die de vier insprekers naar voren brachten. Zo miste hij de gloedvolle betogen van Fred Bloot (adjunct-directeur Sportvisserij Nederland en president van de EAA), Juul Steyn (visgids Fishing Amsterdam), Ben Bermond (wetenschapper gespecialiseerd in pijnbeleving bij dieren) en Paul Kok (voorzitter Amsterdamse Hengelsport Vereniging).

Vergadering en stemming

Nadat de sportvisserijsector haar zienswijze duidelijk had gemaakt, werd de bijeenkomst beëindigd. De betrokken raadslieden zullen zich in een volgende commissievergadering nog een keer over het onderwerp buigen. Zodra dit is gebeurd, gaat het initiatiefvoorstel de gemeenteraad in en zal erover worden gestemd. Sportvisserij Nederland en de Amsterdamse Hengelsport Vereniging zitten er boven op en blijven deze zaak kritisch volgen. Via de volgende link kun je de betogen van de insprekers terugkijken:

http://amsterdam.raadsinformatie.nl/vergadering/102485/raadscommissie+Wonen+29-10-2014 (vanaf 03:30:00).

Meer media aandacht

Overigens ving de PvdD in april van dit jaar al bot in dit dossier. Nadat de PvdD het voorstel opnieuw lanceerde, kreeg dit in diverse media aandacht. Zo zette Vara Vroege Vogels een poll op haar website: 'Sportvissen in heel Nederland verbieden': Verbieden/ Niet verbieden/ Geen mening. De uitslag is tekenend: 76% is tegen het visverbod. De nieuwsbron RTV Noord-Holland vroeg ook Vis-TV presentator Marco Kraal om een toelichting, via een radio-interview. Luister het item hier terug. En op Radio 1 kon je onlangs een interview horen met Onno Terlouw, van Sportvisserij Nederland over het dreigende visverbod. Luister 'm hier terug.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide