Nederlandse vangt wereldrecord karper voor vrouwen

9693
22 okt 2014

Marjon van Hees (44) uit Almere is de nieuwe houdster van het wereldrecord karper voor vrouwen. Op 13 september ving zij op het Franse viswatercomplex Abbey Lakes de bekende spiegelkarper ‘Shoulders’ op een gewicht van maar liefst 40,82 kg.

Hiermee verwijst ze het oude wereldrecord karper voor vrouwen – dat stond op 38,5 kg – naar de geschiedenisboeken. Marjon Van Hees besloot een heerlijk dagje shoppen plus een concert in Parijs met een nachtje vissen. Een visnachtje dat wonderbaarlijk goed uitpakte voor de Almeerse:

“Ik haakte de vis op een meter of 80 uit de kant. En omdat ik over ‘open water vrees’ beschik, werd de vis niet vanuit de boot maar gewoon vanaf de kant gedrild. Een dril die zeker een goed half uur in beslag nam.”

Toen ‘Shoulders’ eindelijk in haar net lag, was Van Hees dan ook door het dolle heen. “We moesten de kolossale vis met twee man op de kant tillen, voor een nauwkeurige weging en korte fotoshoot. De volgende dag had ik flink spierpijn”, geeft ze lachend toe. “Ik ben eigenlijk begonnen met vissen, omdat ik vind dat er veel te weinig vrouwen vissen”, besluit een enthousiaste Van Hees.

Bron: Hét Visblad

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.