Gouden koppel, Dennis Nijland en Bjorn Wender, wint Topcompetitie Karper 2014

6997
26 okt 2014

De Topcompetitie Karpervissen 2014, georganiseerd door Sportvisserij Nederland in samenwerking met De KSN is gewonnen door het koppel Dennis Nijland en Bjorn Wender. Zij behaalden in totaal 6 punten met 81.293 gram.
Het laatste weekend van de TC Karper 2014 werd gehouden in de Lage Vaart; Kanaal – oostzijde (Trekweg) tussen viaduct N702 en Lepelaarstocht (Blauwe brug). Dit water heeft een breedte van circa. 50 meter, de diepte bij de kant is + 1 meter en 12 meter uit de oever + 2,5 meter. Langs de oever staat riet en gras en de bodemsoort is klei. Deze wedstrijd duurde in verband met de verandering van zomer- naar wintertijd 41 uur.Dit weekend was de laatste van de reeks van vier, die respectievelijk gehouden werden op de Lage Vaart te Almere, op het Borgerswold te Veendam, op de Otheense Kreek te Terneuzen en dit weekend dus wederom op de Lage Vaart, Almere.Er werd door 9 koppels vis ter weging aangeboden en de eindstrijd bleef tot het laatste ogenblik spannend.John de Geus en Ferry Kulk (vervanger van Jeroen van der Heijden) waren deze 4e TC Karper de sterksten en pakten hiermee de eerste plaats. Zij boden 3 karpers ter weging aan met het totaal gewicht van 16.219 gram.


Ferry Kulk en John de Geus


2e prijswinnaars                                   3e prijswinnaars

Richard van Leeuwen en Corné Zwijnenburg behaalden de zilveren plak met 11.861 gram tevens vingen zij de grootste vis van dit weekend en Twan Boekelder en Maarten Gommers gingen voor het brons met 9.376 gram.

Na de prijsuitreiking van de 4e wedstrijd was het tijd voor de einduitslag van de Topcompetitie Karpervissen 2014. Dennis Nijland en Bjorn Wender visten zich naar de eerste plaats met het totaal van 6 klassementspunten en 81.293 gram.


Gouden koppel Dennis Nijland en Bjorn Wender


Zilveren koppel                                              Bronzen koppel

De broers Wim en Peter Molendijk behaalden eveneens 6 punten maar doordat hun totaal gewicht 64.566 gram was, eindigden zij als tweede op het podium. De derde plek werd ingenomen door Ferry Verhofstad en Minardus Woltman (50.854 gram). Bovenstaande drie koppels zullen Nederland vertegenwoordigen tijdens het WK Karper 2015 in Spanje.

Wij bedanken alle vrijwilligers, controleurs, de jury en deelnemers voor hun inzet.

Klik hier voor de uitslag van de 4e TC Karper 2014
Klik hier voor de einduitslag van de TC Karper 2014

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.