Utrechtse hengelsportbeurs spektakel voor de jeugd!

5947
31 okt 2014

De Hengelsport- en Botenbeurs en Carpsquare 2014 wordt niet alleen een knaller voor elke enthousiaste sportvisser, maar zal met haar derde Jaarbeurs editie op 28, 29 en 30 november zeker voor de jeugd een gedenkwaardig evenement worden.

Het regent prijzen, en ook de speciale acties voor de jeugd zijn niet van de lucht. Er is dus geen excuus meer voor bezoekers met vissende kinderen om thuis te blijven!

Met meer dan 160 stands, wordt de grote 2014 editie van de ‘dolle visdriedaagse’ beslist een spraakmakend evenement. Organisator DRT Events verwacht extra veel publiek op de beurs, die in 2013 liefst 150 standhouders en ruim 16.500 enthousiaste bezoekers naar Utrecht trok.

Voor de jeugd is Utrecht dit jaar extra attractief. Ga maar na: al bij de ingang kunnen de eerste 250 jeugdige bezoekers op elk van de drie dagen fraaie cadeaus ontvangen in de vorm van een gratis Spro telescoophengel en een gratis pak lokvoer van Berlok.

Stekkie

En dat is niet alles. Er wordt door Sportvisserij Nederland in samenwerking met de KSN (karpervissers), VNV (vliegvissers) en SNB (snoekvissers) een leuk Stekkie Jeugdparcours uitgezet met allerlei vragen om mooie prijzen mee te winnen. Bij de te bezoeken stands worden de kinderen op een verantwoorde wijze geholpen bij hun speurtocht. Het parcours is geschikt voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en staat bol van activiteiten en leidt de jeugd over de Hengelsportbeurs langs verschillende standhouders.

Elke standhouder organiseert een speciale doe-activiteit voor de jeugd om kennis te maken met alle onderdelen van de sportvisserij. Zo kun je er een onderlijn maken voor het vissen op snoek, karper of witvis, of kunstvliegen binden, je uitleven op de visdrilmachine en natuurlijk persoonlijk kennismaken met Ed&Marco van Vis-TV.

Deelname aan het Stekkie Jeugdparcours is gratis. Bij de entree van de Hengelsportbeurs ontvang je een deelnamekaart. Deze kaart laat je aftekenen bij elke activiteit die je doet. Tegen inlevering van een volledig afgetekende deelnamekaart krijg je bij de stand van Sportvisserij Nederland (stand 34) als bonus een goed gevulde tas met leuke sportvis-gadgets.

Maar er is meer. Bij Hengelsportvereniging Groot Rotterdam kunnen de kinderen al vissend/werpend een prachtig parcours afleggen dat eruit ziet als een fraaie hindernisbaan en luistert naar de prachtige naam Casting Combat, door de leden van GR ontwikkeld en gemaakt. Hier kunnen zij hun vaardigheid tonen of ervaring opdoen. Tijdens de vuurdoop bleek dit al een schot in de roos!

Er worden op de beursvloer veel prijzen uitgedeeld tijdens publieksacties; willekeurige bezoekers – ook de kids - kunnen goodiebags uitgereikt krijgen. Om nog niet te spreken over de diverse Facebook-acties vóór de beurs. Zorg dat je de Facebook pagina’s van de beurs en van CarpSquare van een ‘like’ voorziet, want iedereen kan zomaar in de prijzen vallen. En dan gaat het om duizenden euro’s aan prijzengeld en dat is niet mis!

Karper

CarpSquare wordt wederom een publiekstreffer voor de karpervissers en karper-gerelateerde stands van bedrijven en organisaties. Karperliefhebbers kunnen hier ook hun hart ophalen met onder meer voerbootdemonstraties. Ook voor de jeugd boeiend en leerzaam!

De KSN (De Karper Sportvisserij Nederland) is op CarpSquare initiator van een 136 m² groot Karperjeugdplein, waar de kinderen leren over de karper en de karpervisserij zoals onderlijnen maken en boilies bereiden. Dit plein grenst aan de voerbotenvijver, dus extra dichtbij om ook dat eens uit te proberen! Ook aan de jeugd die al wat ouder is dan 12 jaar, wordt gedacht. Zij kunnen bijvoorbeeld onder begeleiding van het Ashima jeugdknoopteam rigjes komen knopen voor het karpervissen.

Jong en oud kan op de beurs bovendien lezingen van de karpercracks bezoeken, die alle beursdagen aanwezig zijn om iedereen van informatie en advies te voorzien. Dit jaar met lezingen van Alijn Danau, Roelof Schut, Ad Brak, Piet Vogel, Pieter van de Werfhorst en het duo Pilaar & Hoffman.

Maar ook voor de roofvissers en voor andere hengeldisciplines zijn er boeiende lezingen. Ook nieuw is dat je je fotografietalenten kunt aanscherpen met een workshop. Nick Beuvink, karpervisser van het NASH Beneluxteam en begenadigd fotograaf en filmer, zal tweemaal per dag een korte workshop geven over hoe je de beste instellingen op je fototoestel kunt regelen.

Streetfishing

U ziet, de jeugd en de karpervissers komen volledig aan hun trekken in Utrecht. Maar natuurlijk worden al die andere sportvissers ook in de watten gelegd met acties, demonstraties en informatievoorziening.

Bij de jeugd is bijvoorbeeld ook streetfishing zeer populair. Ook daarvoor ben je op de Jaarbeurs aan het goede adres. Niemand minder dan de Dutch Streetfishing Association komt met een speciale stand om alles uit te leggen over streetfishing. Wil je er zelf mee beginnen, vraag dan hier eens met welke hengels je dit het beste kunt doen en welke technieken en kunstaasjes het beste werken. Met gericht materiaal en de juiste vistechniek kun je op deze manier goed roofvis vangen. De specialisten proberen nog een praktijkworkshop in te bouwen net buiten het beursgebouw, maar dit onder voorbehoud.

Dit jaar komen er meer standhouders dan ooit naar Utrecht. Verspreid over het CarpSquare of de rest van het Jaarbeursoppervlak van 20.000 m² kan iedereen deze nooit vertoonde verzameling stands van winkeliers, groothandels, reisbureaus en organisaties komen bekijken. Ook de Botenbeurs is meer dan gevuld dit jaar. Je vind er de mooiste visboten, buitenboordmotoren en fishfinders en je kunt misschien een prachtige deal maken voor die ene droomboot!

De supergrote Hengelsport- en Botenbeurs wordt dit jaar boeiender dan ooit en er valt veel te halen en weinig te verliezen. U weet toch dat de jeugd tot en met 12 jaar bij de beurs gratis entree krijgt, onder begeleiding van een volwassene? Zet dus de data van de beurs in je agenda en laat de familie en kinderen zeker niet thuis!

Hengelsport- en Botenbeurs 2014

  • Waar: Jaarbeurs Utrecht
  • Wanneer: vrijdag 28 november t/m zondag 30 november
  • Openingstijden: dagelijks 10:00 -17:00 uur
  • Entree: € 9,- p.p. in de online voorverkoop (excl. € 0,50 transactiekosten) / € 12,- p.p. aan de kassa
  • Voorverkoop: bestel nu alvast uw kaarten online met 25% korting via online ticket, voorverkoop.
Social:

Officiële Hengelsport- en Botenbeurs 2014 Facebookpagina

Facebook.com/Carpsquare

Twitter.com/Hengelbeurs

Evenementenpagina: HSB 2014: geef aan dat je komt!

Bron: DRT Events

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.