Arjan Rijnberg en het 3e Korps van HSV Oosterschelde Vissers Nederlands Kampioen Kustvissen

8795
01 nov 2014

Het korps dat vandaag Nederlands Kampioen Kustvissen Korpsen werd, was het 3e korps van HSV Oosterschelde Vissers, bestaande uit David van de Velde, Arjan van Moort, Jeroen den Engelsman, Wilco Keur en Maurits Keur. Dit korps behaalde slechts 24 klassementspunten met een totaal van 1.770 cm en 72 exemplaren. Arjan Rijnberg werd individueel Nedelands Kampioen Kustvissen met maar liefst 29 vissen die voor een totale lengte van 732 cm zorgden.

Vandaag werd het Nederlands Kampioenschap Kustvissen Individueel en Korpsen 2014 op het strand tussen Domburg en Westkapelle gehouden. Het weer was heerlijk zacht en het zonnetje scheen bijna de hele dag.Van de 230 deelnemers (waaronder 24 korpsen) waren 12 deelnemers afwezig. Van de 218 deelnemers konden 13 personen geen vangst aan bieden. Over het algemeen is er goed gevangen. Maar liefst 1.366 vissen werden er binnen gehaald met een totale lengte van 31892 cm. De grootste vis was 56 cm.


Bot                                         Schar                                       Zeebaars

Voordat de prijsuitreiking in Verenigingsgebouw De Coubrg te Koudekerke begon, werd eerst het WK Kust heren team 2014 in het zonnetje gezet. Zij behaalde tijdens het Wereldkampioenschap Kustvissen in Port d'Albret, Frankrijk de bronzen medaille. Daarom werden zij vandaag in het zonnetje gezet met een bos mooie bloemen en een prachtige herinneringsfoto.Na deze huldiging was het tijd voor de uitslag van het NK Kustvissen Individueel en Korpsen 2014.

Het Nederlands Kampioen Kustvissen Korpsen 2014, het 3e korps van HSV Oosterschelde Vissers, behaalde zoals eerder gezegd slechts 24 klassementspunten met een totaal van 1.770 cm en 72 exemplaren.


De drie winnende korpsen

Zilver was voor het 1e korps van DZV De Eurovissers. De teamleden Ronald van Os, Jim Sonnenschein, Bert Heukels, Arthur van Tienen en Tom van de Pol zorgden voor 27 klassementspunten, 1.775 cm en 70 vissen, terwijl het 4e korps van HSV Westkapelle de 3e plaats innam met 41 punten, 1.476 cm en 62 vissen. De twee eerste korpsen mogen volgend jaar deelnemen aan het WK Korpsen Kust 2015.


Het Nederlands Kampioen Kustvissen Korpsen; het 3e korps van HSV Oosterschelde Vissers


Het Zilveren korps: 1e korps van DZV De Eurovissers

De individuele winnaar was Arjan Rijnberg van HSV de Edelkarper met 732 cm (29 ex.), het zilver werd voor Hendrik Jan Polhuijs van WSV 's Gravenzande met 648 cm en 25 ex. En Mike Lubbers van HSV Westkapelle pakte het brons met 562 cm en 24 vissen. De nrs. 1 t/m 3 ontvingen een medaille en een Delfts blauw bord, terwijl de nrs. 4 t/m 10 een medaille overhandigd kregen. 

 
Hendrik Jan Polhuijs, Arjan Rijnberg en Mike Lubbers


Met dank aan, de controleurs en juryleden van Sportvisserij Nederland voor hun medewerking.

Deze uitslag is nog officieus tot dinsdag 11 november. Eventuele protesten dienen uiterlijk vrijdagmorgen 7 november op het kantoor van Sportvisserij Nederland te zijn ontvangen, per mail aan wedstrijden@sportvisserijnederland.nl of per post aan Postbus 162, 3720 AD BILTHOVEN t.a.v. afd. wedstrijden.

Klik hier voor de uitslag korpsen
Klik hier voor de individuele uitslag

Vakuitslagen
Klik hier voor uitslag Vak A
Klik hier voor uitslag Vak B
Klik hier voor uitslag Vak C
Klik hier voor uitslag Vak D
Klik hier voor uitslag Vak ENederlands Kampioen Zoutwatervissen Arjan Rijnberg

  

 Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.