Linda van de Velde en Joeri Minderhoud aan kop na eerste TC kustvissen

7003

Het waaide wel hard, maar regen hebben de deelnemers aan de eerste topcompetitie kustvissen voor junioren en dames gelukkig niet gehad. Én omdat de vis, voornamelijk schar en bot ook nog mee wilde werken werd het een geslaagde wedstrijddag. Twee wedstrijden van 150 minuten zijn er gevist aan de mooie stranden van Walcheren. De eerste aan Domburg op het strand van “de zeven Golven” en de tweede bij Zoutelande.

Achter de golfbaan stonden de deelnemers heerlijk uit de wind en met de wind in de rug werden er flinke afstanden gegooid met onderlijnen beaast met zeepieren, slijkzagers en stukjes tap. Wie het verst kon gooien maakte de meeste kans op schar en wijting, maar dichter onder de kant maakte je weer kans op kleine zeebaarsje en grote botten. Een moeilijke keuze en je moest op tijd kunnen schakelen naar de juiste afstand.


Lennard Noorthoek met vier scharren           Twee zeebaarsjes voor Rick van Gastel

Bij de junioren namen Joeri Minderhoud, Kees Gillissen, Lennard Noordhoek en Rick van Gastel een behoorlijke voorsprong op de anderen, terwijl Suzan Stuijts, Linda van de Velde en Christel Verhage de eerste tikken bij de dames uitdeelden. Maar iedereen wist, dat “één zwaluw nog geen zomer maakt” en vol goede moed werd er verkast naar het strand bij Zoutelande, waar bij hoog water de tweede wedstrijd werd gehouden.


Magere wijting voor Heidi Leeuwis                Zeedonderpad voor Christel Verhage

Nu kwam de wind recht van voren en grote werpafstanden konden niet gehaald worden. Maar in de ruwe golven zwemt er altijd wel wat zeebaars en een enkele grote bot. Deze wedstrijd startte aarzelend, maar naar mate de tijd verstreek kwam er toch wel wat vis op het strand. Niet zo veel als aan Domburg, maar voldoende om er een spannende strijd van te maken!

Joeri Minderhoud had zich goed voorbereid en nam al snel weer een voorsprong, om die uiteindelijk niet meer uit handen te geven. Maar concurrent Kees Gillissen bleef volgen en pakte de tweede plaats voor Mart Verhage en Jarno Minderhoud. Bij de dames pakte Clarinda van de Zande behoorlijk wat punten terug na een mindere eerste wedstrijd, voor Ingrid Maranus en Saskia Sijmons.


Grote bot voor Joeri Minderhoud

Om 17.00 uur werd de voorlopige tussenstand bekend gemaakt. Het verbaasde niemand, dat Joeri voorlopig eerste staat bij de junioren en Linda van de Velde staat in punten samen met Clarinda van de Zande aan kop bij de dames. Over drie weken zijn er opnieuw twee wedstrijden, waarin uiteindelijk de beslissing gaat vallen, wie naar de wereldkampioenschappen worden afgevaardigd!


Henri Karremans


Klik hier voor de tussenstand Junioren
Klik hier voor de tussenstand Dames

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.