Illegale visnetten uit IJmeer gehaald

7420
14 nov 2014

De politie heeft op het IJmeer bij Almere vierhonderd meter visnetten in beslag genomen. Dat gebeurde omdat het zogeheten staand want niet voorzien was van een naam.

Omdat de politie een vermoeden had van wie de netten afkomstig waren, werd de bewuste visser ontboden op het bureau. Daar heeft hij donderdag toegegeven dat hij de netten heeft geplaatst. De 62-jarige man beschikt over een vergunning, maar hij had ook netten zonder merktekens. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt. Omdat vissen met illegale netten een misdrijf is, zal een officier van justitie de zaak verder afhandelen.

Met staand want wordt vooral op baars en snoekbaars gevist. Volgens de provincie mag een aantal vissers hiermee ten zuiden van de Houtribdijk vissen. Deze vissers krijgen een aantal merktekens uitgereikt. Dat aantal is nauwkeurig afgestemd op het aantal meters net dat zij mogen plaatsen.

Bron: Omroep Flevoland en Twitter/ Waterpolitie IJsselmeer

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.