KNRM redt sportvisser en zeehond (video)

5002
17 nov 2014

De KNRM, daar heb je wat aan! Dat bleek afgelopen weekend wel, toen de dames en heren van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij uit moesten rukken voor een sportvisboot in nood, en een jonge zeehond redde uit een staand want net.

De reddingboot van Breskens is zaterdagavond rond half zeven uitgerukt voor een sportvisboot die in problemen was gekomen. De vissers zijn uit hun benarde positie bevrijd en meegenomen naar Vlissingen.

Dat meldt de KNRM zondag. Een sportvisboot kreeg zaterdagavond motorproblemen op de Westerschelde. De twee vissers namen contact op met een bevriende collega en vroegen hem om assistentie. Ze besloten om de boot niet voor anker te leggen, maar hem gewoon op het inkomende tij richting Vlissingen te laten drijven.

Dat liep niet goed af, zoals je kunt lezen op de site van de KNRM

Zeehond in staand want (Petten)

Afgelopen zondag omstreeks half twaalf kreeg station Petten een alarm van de Kustwacht met de vermelding “dier in nood”.

Op het nieuwe opgespoten strand ter hoogte van Camperduin was een zeehond in een net verstrikt geraakt. Een aantal bemanningsleden zijn met het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) het nieuwe strand opgegaan. Het was duidelijk te zien dat een zeehond helemaal vast zat in het net.

De bemanningsleden die al hun pak aan hadden getrokken zijn de zee ingelopen en hebben, met behulp van het KHV, het net richting het strand getrokken. Daar kon de kleine zeehond worden losgesneden. De zeehond bleef heel rustig en liet alles gelaten over zich heen gaan.

Check de video:

Bron: KNRM

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.