Veel vis op tweede dag topcompetitie bootvissen

6695

De deelnemers aan de tweede dag voor de topcompetitie bootvissen hebben het zondag 16 november erg goed getroffen. Het was windstil, waardoor De Pirate II van schipper René de Back naar één van zijn favoriete stekken in de monding van de Westerschelde kon varen. Er werd geankerd op de Sluise Hompels op zo’n acht meter water. Op die plaats wordt in deze tijd van het jaar goed schar gevangen en een enkele wijting. Zo ook deze dag en onze deelnemers maakten er dan ook een spannende strijd van.

Ook deze dag weer drie wedstrijden in twee groepen: vijf deelnemers aan stuurboord en vijf aan bakboord. Bakboord (de linkse kant van de boot) ving méér stuks vis, maar omdat er aan beide kanten van de boot een uitslag wordt opgemaakt, probeerde elke visser zo weinig mogelijk klassementspunten te behalen.

In de eerste wedstrijd,die om half negen begon, maakten Arjan Rijnberg en Ernest Ripson meteen duidelijk, dat zij graag wat plaatsjes in het algemeen klassement wilden opschuiven. Zij wonnen ieder hun kant! Leider na dag één, Frank van Schilt, gaf echter met een tweede plaats niet veel gewonnen!


Stuurboordkant

Aan de ander kant van de boot werd Mark van Wanrooij knap tweede. Het viel deze dag op, dat de deelnemers voortdurend beet kregen, maar dat niet alle vis gehaakt kon worden, ondanks het veelvuldig aanpassen van de onderlijnsystemen. De andere deelnemers ontliepen elkaar niet veel in aantallen aan hun eigen kant,waardoor het gewicht later op de dag de doorslag zou gaan geven!


Eric Goossens pakt schar en wijting

Na en korte wisselpauze hadden de twee winnaars van de eerste periode, Arjan en Ernest, opnieuw een bliksemstart. De bakboordzijde van de boot leverde ook nu weer meer vis op. Kees Westdorp en Mark van Wanrooij waren nu de “runners up”. Pim Troost en Hans Willemse hadden allebei een moeilijke fase en vooral Pim zag dure punten verloren gaan. Omdat leider Frank van Schilt slechts vierde werd, kwam de spanning in het totaalklassement terug.


Mark van Wanrooij doet goede zaken

Na de tweede plaatswisseling per kant, startte de laatste wedstrijd van deze tweede topcompetitiedag. Nu was het Piet Buijk, die keihard uithaalde door maar liefst 36 vissen in twee uur tijd te vangen. Aan de andere zijde van de boot liet Pim zien, dat hij zich niet gewonnen wilde geven. Hij pakte dáár de eerste plaats! Hans Willemse liet zien dat hij ook niet voor spek en bonen wilde meedoen en werd achter Pim netjes tweede. Frank van Schilt, Eric Goossens en Sjaak Verburg behaalden voor hun klassement nuttige punten en het klassement schoof verder in elkaar …………..


Hans Willemse met een triplet

Na de weging bleek dat na twee dagen en zes wedstrijden Frank van Schilt nog steeds de leiding heeft, maar hij voelt wel degelijk de hete adem van Piet Buijk, Mark van Wanrooij en Ernest Ripson in zijn nek. De andere deelnemers staan met nog drie wedstrijden te gaan nog op een plaats, die met een goede derde dag uitzicht kan geven op een plek in de wk-team, dat in 2015 naar Ierland af reist!

De tien beste bootvissers van Nederland bekampen op 7 december elkaar op de finaledag, die betwist gaat worden op de “Big Marlin” van Schipper Dré Vriends. Er wordt dan gevist in de monding van de Oosterschelde en die wedstrijddag wordt dan zeker vervist, omdat bij slecht weer uitgeweken kan worden naar de binnenzijde van de Oosterscheldekering!

Henri Karremans

Klik hier voor de tussenuitslag na 2e TC Boot 2014Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.