Nog niets beslist na technische visserij 1e Topcompetitiedag Kust heren

5746

De dagen voor de 1e dag van de Topcompetitie d.d. 22 november 2014 werd er uitstekend vis gevangen op de stranden van Kijkduin tot aan de Zuiderpier van Scheveningen. Alleen de vrijdag voor de dag was het, met afgaand water en laag water, maar minnetjes met de vangst. Of het nu kwam door de koude nacht ervoor of de aflandige wind?. Wie het weet, mag het zeggen. Ver weg vissen was, na het proefvissen bleek, een slechte keus dus bijna iedereen was uitgerust met een zeefeeder en richtte zich op de visserij zeer kort onder de kant.

Voor sommige werpkanonnen dus aanpassen en gerenommeerde werpers als Arjan Rijnberg ,Rob Punselie en Peter Mesie moesten de spreekwoordelijke “ stok in hun mouwen” doen om maar niet te ver te werpen! Wisselende gedachten dus zaterdagmorgen vroeg in de Sporthal de Wielepet in Monster waar de beste 51 kustvissers van 2014 zich verzamelden voor de bekendmaking van de steknummers op het strand.

De nacht voor de wedstrijd viel de kou gelukkig mee en de kleine garnalenbootjes die vlak voor de kant de dagen ervoor voor lijnbreuk zorgden, waren er gelukkig niet. Onze vrienden, de zeehonden, kijken niet of het doordeweeks is of het weekend en waren gewoon present!


Dikke tong voor Govert vd Rhee

Om 08:30 werd door wedstrijdleider Leen van Wensen het startsignaal gegeven voor de eerste van 3 wedstrijden van 2 uur die deze zaterdag zouden plaatsvinden. Al snel kwamen gelukkig de eerste botten en zeebaarsjes boven water, een zucht van verlichting voor de organisatie want het was maar even afwachten of de vis er nog werkelijk zat.

Emile Learbuch (vak A) en Laurens Pijnen (vak B) maakten vanaf het begin hun aspiraties duidelijk en wonnen na de eerste 2 uur overtuigend hun vak met respectievelijk 115 cm en 170 cm kort gevolgd door de deelnemers van het WK 2014 Jeromy van Houdt in vak A en Marien Flipse in vak B. Bijzondere vangsten in deze 1e periode waren voor Peter Mesie met een tarbot van 25 cm en Govert v/d Rhee met een tong van 38 cm met 2.223 cm.

De 2e periode bleek achteraf de productiefste. Hier gingen Ruud van Noord (deelnemer aan het WK 2013 en 2014) met 11 botten in vak A met 315 cm. en Marcel Noort in vak B met 239 en 8 botten met de vakwinst in deze periode er vandoor. Laurens Pijnen kon met een 7e sectorplaats aardig handhaven terwijl Emile Learbuch met een 14e sectorplaats moest inleveren. Runners up Marien Flipse en Jeromy van Houdt deden redelijk zaken en bleven zich goed houden terwijl de minder fluctuerende maar constant prima uitslagen vissende Arjan Rijnberg, Rob Punselie, Arjan Van Moort, Wibo Boone, Frank Peene en Danny v/d Meide met vol vertrouwen de derde periode ingingen.


Mooie tarbot voor Peter Mesie

Met het hoge water aan het begin van de 3e periode was het niet zo best als de tweede periode en erg plekkerig, Theo van Broeck in vak A was onnavolgbaar met 7 botten en Johan Rombouts in vak B was iedereen daar met 5 vissen te slim af. De rest volgden op afstand.

Na dag 1 staan 4 mannen met 19 klassementspunten aan kop, Arjan Rijnberg, Marien Flipse, Rob Punselie en Arjan van Moort. Danny v.d. Meide volgt kort daarop met 21 klassementspunten en Frank Peene en Wibo Boone staan met beiden 24 punten op een 6e en 7e plaats.

Het lijkt op 13 december as. op de stranden van Wijk aan Zee zeer spannend te worden wie zich uiteindelijk in de Nationale Selectie weet te vissen, van waaruit coach Arthur van Tienen zijn WK Ploeg voor Portugal in “het hol van de leeuw” zal selecteren.

Klik hier voor de tussenuitslag TC Kust Heren 2014

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.