Linda van de Velde en Joeri Minderhoud winnen Topcompetitie Kustvissen 2014

8897

De topcompetitie kustvissen voor junioren en dames zit er weer op. Een spannende ontknoping want zelfs de favorieten lieten hier en daar wat steekjes vallen. Het was een zonnige, maar wel frisse dag aan de Walcherense stranden, maar de deelnemers zorgden voor een hartverwarmende strijd. Twee wedstrijden van 150 minuten werden er op deze tweede en laatste wedstrijd dag gehouden: één aan Zoutelande en de laatste en beslissende op het strand achter de Golfbaan bij Domburg. Wedstrijden met een totaal verschillend karakter, vooral wat de vangst betrof.

De dag werd gestart aan Zoutelande, waar een diepe vaargeul met behoorlijke stroming onder de kust door loopt. Dat was te merken aan de vangst, want de hoofdvangst bestond uit wijting, die wel houdt van dergelijke omstandigheden. Bij de junioren liet Kees Gillissen weer maar eens zien dat hij uitstekend in vorm was. Maar liefst 21 vissen wist hij op de kaart te laten noteren. Joeri en Jarno Minderhoud volgden op gepaste afstand. Van de na de eerste dag hoog geplaatste junioren liet Lennard Noordhoek met een 11e plaats een behoorlijke steek vallen. Zou dat nog goed komen?

 
Marco Marijs met drie vissen                         Een handvol wijting voor Jarno Minderhoud

Linda van de Velde won bij de dames met overmacht vóór Suzan Stuijts en Heidi Leeuwis. Christel Verhage had nu een slechte wedstrijd want als enige van alle deelnemers wist zij geen vis te vangen. Daardoor werd het bij de dames ook weer spannend voor plaatsing in het WK team.


Linda van de Velde met drie scharren

Het hele circus verplaatste zich rond het middaguur richting Domburg om daar de finale te betwisten. Het strand is daar ondieper en er staat minder stroming. Vandaar dat de vangsten voornamelijk uit schar en bot bestonden. Linda van de Velde liet blijken, dat met haar niet te spotten viel en won de laatste wedstrijd voor Christel Verhage en Saskia Sijmons. Met die 2e plaats maakte Christel veel goed, maar of het genoeg zou zijn?

Bij de junioren leek het of de toppers van de eerste wedstrijd een pauze hadden genomen, want Joeri als Kees vingen maar weinig vis. Dat gaf de anderen vleugels, want wie weet kon het klassement nog op zijn kop gaan. Vooral Mart Verhage, de zoon van Christel, profiteerde ervan door de wedstrijd te winnen. Ook Jarno Minderhoud en Lennard Noordhoek kwamen met met een eindsprint sterk terug. Wie zoudaar het slachtoffer van worden?

 
Scharren voor Mart Verhage                         Mooie bot voor Jan van de Bosch

Om 17.30 uur maakten de coaches Bennie en Henri aan alle onzekerheid een eind. Bij de Dames ging Linda van de Velde met de schaal aan de haal vóór Susan Stuijts en Clarinda van de Zande. Het WK-team werd vol gemaakt met debutante Saskia Sijmons en Christel Verhage, die de buit had veilig gesteld met een goede laatste wedstrijd.


Winnend dames trio


De junioren hebben het ook spannend gemaakt, want voor hen lonkt het wereldkampioenschap op eigen bodem volgend jaar oktober op Walcheren. Ondanks zijn mindere laatste wedstrijd won Joeri Minderhoud toch met overmacht de topcompetitie. Op de tweede plaats eindigde “eerstejaars” junior Mart Verhage. Een knappe prestatie! Kees Gillissen werd derde voor Jarno Minderhoud. Nog het meest blij was Lennard Noordhoek, die met een goede laatste wedstrijd de meubelen toch nog redde!


Schalen voor de junioren

Namens Sportvisserij willen we bij deze iedereen bedanken; deelnemers, supporters en organisatie, die van deze TC weer een geslaagde uitgave hebben gemaakt. Ook een bedankje aan alle vrije vissers, die onze parkoersen de gehele dag netjes vrij hebben gelaten, waardoor we eerlijke wedstrijden hebben kunnen vissen.

Henri Karremans

Klik hier voor de einduitslag TC Kustvissen Junioren 2014
Klik hier voor de einduitslag TC Kustvissen Dames 2014


Juniorenteam


Damesteam


 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.