Piet Buijk wint topcompetitie bootvissen 2014

8395

Het was geen gemakkelijke dag voor de deelnemers aan de TC bootvissen. Harde wind, regen en weinig vis waren de karakteristieken van deze laatste dag. Vanwege de wind moest schipper Dré Vriends zijn boot de “Big Marlin” de Oosterschelde op sturen en zelfs daar was het met dit winderige en koude weer moeilijk vissen. Maar de deelnemers wapenden zich tegen de natuurelementen en warmden zich aan het gegeven, dat zij zich konden plaatsen voor het wereldkampioenschappen bootvissen, dat in 2015 in Ierland gehouden gaat worden. En na een spannende strijd zijn er dan toch winnaars ……………

De eerste wedstrijd werd zo dicht mogelijk achter de Oosterscheldekering vervist, omdat wind en stroming nog tegen elkaar in stonden. Niettemin draaide de boot enorm en het was voor de deelnemers moeilijk om je lijn te controleren. Toch werd er nog wel wat vis gevangen. Ernest Ripson en Piet Buijk wonnen allebei hun zijde van de boot. Maar Sjaak Verburg en Frank van Schilt volgden en pakten zo belangrijke punten. Het waren vooral kleine scharretjes, die de uitslag bepaalden.


Alle deelnemers Topcompetitie Boot 2014           Goed bewapend tegen de regen

Omdat er van diverse bronnen verhalen over goede vangsten richting Colijnsplaat gehoord waren eerder deze week, werd na de eerste periode opgestoomd naar een nieuwe stek. Intussen liep de wind parallel aan de richting van het getij, waardoor de boot rustig op de golven kwam te liggen. De vangsten hielden ook hier niet over! Nu waren het Arjan Rijnberg en Kees Westdorp, die met de winst aan de haal gingen, gevolgd door Eric Goossens en opnieuw Frank van Schilt. Die leek bijna zeker van de winst van de gehele topcompetitie. Toch liep het anders! 

 
 Wie het kleine niet eert.....                            Kees Westdorp

Na overleg met de deelnemers wilde schipper Dré nog een ander plaatsje uitproberen. Dat was helaas geen gelukkige keuze, maar er was afgesproken, om niet verder meer te verkassen. Op deze laatste stek kwam heel weinig vis uit het water en drie deelnemers moesten lijdzaam toezien dat geen enkele vis hun haak deed beroeren. Daaronder leider Frank van Schilt, Mark van Wanrooij en Ernest Ripson. Maar anderen profiteren daar weer van. Zoals Hans Willemse en vooral Sjaak Verburg. Zij wonnen de laatste periode, en Sjaak steeg met stip in het algemeen klassement. De deelnemers rekenden al onderling uit, wie in het WK-team terecht zouden komen.

 
Grote meun voor Sjaak Verburg                   Top indraai van Arjan Rijnberg

Om 17.30 uur werd de uitslag bekend gemaakt: Piet Buijk was met de minste klassementspunten en met de meest gevangen stuks vis over drie topcompetitiedagen de terechte nummer één!


Kampioen Bootvissen 2014

Ondanks zijn laatste slechte wedstrijd eindigde Frank van Schilt op de tweede plaats, vóór Arjan Rijnberg en Kees Westdorp. Sjaak Verburg en Ernest Ripson eindigden gelijk in klassementspunten, maar Sjaak had over de drie dagen méér stuks vis gevangen. Hij eiste het laatste plaatsje in de WK-ploeg voor zich op.


Het WK-Team

Maar de anderen gingen niet met lege handen naar huis: Ernest Ripson, Eric Goossens, Mark van Wanrooij, Hans Willemse en Pim Troost mogen afreizen naar de Meerlanden wedstrijd!


Het Meerlandenteam

Henri Karremans

Klik hier voor het eindresultaat

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.