Nieuwe site voor Sportvisserij Oost-Nederland

10558
23 dec 2014

Sportvisserij Oost Nederland heeft haar website volledig vernieuwd. In de eerste plaats valt hierbij het nieuwe design op. Hierbij is meer uitgegaan van ‘touch’ (het aantikken met vinger) en ‘swype’ (scrollen met de hand) en wordt meer gebruik gemaakt van beeld en iconen.

Daarnaast zijn social media meer geïntegreerd in de website. Denk hierbij aan plugins voor het inloggen en reageren op nieuwsberichten met je facebook-account, embedded Youtube video’s, en meer.

Mobiel gebruik

Een derde belangrijke wijziging is dat de website geschikt is gemaakt voor mobiel gebruik. Het aandeel mobiele gebruikers (smartphones en tablets) groeit de laatste drie jaar snel van enkele procenten tot zelfs meer dan 32%. Via ‘responsive design’ wordt de website automatisch geschaald op basis van de resolutie van het gebruikte apparaat. Er is dus sprake van één website en geen aparte mobiele website meer, hetgeen beter is voor de vindresultaten in zoekmachines.


De nieuwe website is 'responsive' en hiermee ook geschikt voor smartphones en tablets.

De federatie heeft meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om op basis van gebruikersstatistieken de inhoud van de site te optimaliseren. Hierbij is uitgebreid gekeken naar het gebruik van de website: veel bezochte pagina’s hebben bijvoorbeeld een belangrijkere plek gekregen en de navigatie is aangepast.

De vijfde van een reeks nieuwe sites

De nieuwe website www.sportvisserijoostnederland.nl is de vijfde in een reeks van vernieuwde websites, nadat verschillende andere de federaties en de site van de Snoekstudiegroep (SNB) zijn gelanceerd. De komende maanden zullen ook De Karper Sportvisserij Nederland (De KSN) en hengelsportfederaties MidWest en Friesland hun website volledig vernieuwen. In 2015 zal ook de website van Sportvisserij Nederland compleet vernieuwd worden.

Sinds enkele jaren maken de zeven federaties en de twee specialistengroepen gebruik van het centrale websitesysteem van Sportvisserij Nederland/ Divide Internetoplossingen. Uniformiteit, kostenbesparing en synergie door koppelingen tussen de sites zijn de belangrijkste redenen hiervoor.

Foutje? Meld het ons!

De vernieuwing van de website is een volgende stap in de professionalisering van de communicatie van de federatie. Kijk gerust eens rond op de nieuwe site. Mocht je tegen problemen aanlopen of een foutje ontdekken: meld het vooral!

-> Check de nieuwe site

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.