Drie visstropers aangehouden Tjeukemeer

10469
05 jan 2015

Tjeukemeer - De politie heeft vrijdagavond drie personen aangehouden op verdenking van visstroperij. Het gaat om twee personen uit Sneek (een 20-jarige man en een 31-jarige vrouw) en een 19-jarige man uit Heerenveen. Er is een grote hoeveelheid vis en netten in beslag genomen.

Uit onderzoek was informatie naar voren gekomen dat er mogelijk vis werd gestroopt in het Tjeukemeer. Surveillerende agenten troffen de drie verdachten aan bij een bootje. Bij het bootje lagen visnetten vol met onder anderen snoeken en snoekbaarsen (totaal ongeveer 125 kilo). Hierop is het drietal aangehouden.

Een groot aantal vissen was dood. De nog levende vissen zijn teruggezet. De dode vissen, de 300 meter staande netten, de boot met buitenboordmotor en de auto die door het drietal werd gebruikt zijn in beslag genomen.

In de woning waar het drietal verbleef is nog eens 900 meter staand net aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast zijn diverse digitale gegevensdragers in beslag genomen.

Meld visstroperij

Visstroperij heeft een nadelige invloed op de visstand, omdat je de roofvis wegvangt waardoor het ecologisch evenwicht verstoord wordt. Bovendien kan er illegaal veel geld mee worden verdiend. Stroperij is strafbaar gesteld als een economisch delict. Uit vervolgonderzoek moet duidelijk worden hoe lang de verdachten zich hebben bezig gehouden met visstroperij en hoeveel zij hiermee hebben verdiend.

Ziet u verdachte situaties op het water of heeft u andere informatie over visstroperij? Meld dat dan vooral bij de politie. Dit kan op de volgende manieren:

Politie Noord-Nederland via 0900-8844
Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000
http://www.politie.nl/melden

Bron: Politie

Noot van de redactie: meld stroperij in ieder geval altijd bij de federatie!

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide