Urker beroepsvisser laat vissen in fuik wegrotten

8628
12 jan 2015

Lauwersmeer - Tegen een 55-jarige beroepsvisser van Urk is door de dierenpolitie proces-verbaal opgemaakt. De visser had in het Lauwersmeer diverse fuiken uitgezet en die vervolgens niet tijdig geleegd. Met als gevolg dat een groot deel van de vis dood was.

Net voor de jaarwisseling kreeg de dierenpolitie informatie van toezichthouders van de Hengelsportfederatie Fryslân dat in fuiken in het Lauwersmeer veel dode vis zou zitten. Ook na een telefoontje van de politie was de Urker visser niet bereid om zijn fuiken te komen legen.

Een interview met de politie Noord Nederland:

'De hengelsportfederatie had twee toezichthouders op het Lauwersmeer en die zagen dat een aantal fuiken van de beroepsvisser vol met vissen zaten, en dat daar ook heel veel dode vis tussen zat. Dat was reden voor hen om de politie in te schakelen. De netten bleken vervolgens inderdaad vol dode vis te zitten. Het bleek dat de beroepsvisser zijn netten lange tijd niet had geleegd.

We hebben de beroepsvisser verzocht om dezelfde dag alle netten te legen, maar dat wilde hij niet. Hij zag de haast er niet van in. Wij hebben vervolgens proces verbaal opgemaakt, want de netten zaten soms tot meer dan 50% vol met dode vis. Overigens heeft de beste man alleen visrechten voor het vissen op paling en krab, en er zaten ook allerlei ander vissen zoals snoekbaars, brasem en andere schubvis. Deze meneer was duidelijk in overtreding.'

De officier van justitie moet nu bepalen of de Urker vervolgd gaat worden. Ook is de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit ingeschakeld, omdat de Urker viste met illegale fuiken.

Lees ook:

Bron: Omroep Flevoland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide