Winterse karperuitzetting trekt veel bekijks (video)

8234
26 jan 2015

Afgelopen weekend vond onder winterse omstandigheden een grote karperuitzetting plaats in het Amsterdam Rijnkanaal bij Houten. De uitzetting trok veel bekijks en de regionale TV-zender RTV Utrecht maakte een leuk item.

-> Check hier het item op RTV Utrecht (video aan de rechterzijde)

De uitzetting moet een impuls geven aan het karperbestand in het Amsterdam Rijnkanaal en vloeit voort uit overleg in het VBC, waarbij Rijkswaterstaat toestemming heeft gegeven en onder meer Sportvisserij Midwest Nederland een financiële bijdrage heeft geleverd.


Veel vrijwilligers, toeschouwers en pers, in alle vroegte en onder winterse omstandigheden (foto: Melvin Tijssen)

In alle vroegte werden ongeveer 400 schub- en spiegelkarpers per vrachtwagen uit Frankrijk geleverd, door Carpfarm. Een team van vrijwilligers van de Algemene Utrechtse Hengelaars Vereniging (AUHV) trotseerde het winterweer en stond al vroeg klaar om de uitzetting in goede banen te leiden. Dat karpervissen 'hot' is, bleek ook wel uit de grote groep karpervissers die een kijkje kwamen nemen.

-> Lees het hele bericht op de website van de AUHV.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide