Hét Visblad Online maart 2015 (video)

6217
19 feb 2015

Vanaf vandaag valt het maart nummer van Hét Visblad bij de abonnees op de deurmat. Natuurlijk weer boordevol interessante reportages en andere vissige onderwerpen. Bij de verschijning van deze editie tevens weer een hagelnieuwe aflevering van Visblad TV.

In de nieuwste episode van Visblad TV schuift presentator Ed Stoop aan bij Bente Morsch die in deze periode graag het brakke water opzoekt. Op het Noordzeekanaal – bij het sluizencomplex van IJmuiden – vist Bente gericht op bot. Niet met stevige strandpoken, maar met de winkle picker compleet met de voerkorf en een pier of zager op de haak. Aan dit lichte materiaal blijkt de bot een schitterende sportvis die zich niet zomaar gewonnen geeft. Witvissen op zeevis dus eigenlijk. Dat deze platte vechtersbazen garant staan voor de nodige actie, zie je in onderstaande video.Aas
Vers aas is een niet te onderschatten factor. En dat geldt zeker ook binnen de zeehengelsport. Nu kun je natuurlijk naar de eerste de beste hengelsportzaak rijden, maar zelf spitten is een stuk goedkoper en bovendien een leuke bezigheid. Paul van Swaal neemt je daarom mee op pierenjacht. In de karperrubriek strooit David Keller met tips voor de doorgewinterde karpervisser. Uit de wind in het zonnetje is Cyprinus carpio in de winter vaak nog prima vangbaar, mits je een aantal vuistregels in acht neemt.

Punch crumb & stadse snoekbaars

Voor de witvisrubriek gingen we op pad met Luciën de Rade, die laat zien dat wit brood een vergeten aassoort is. Deze jeugdige wedstrijdvisser vist ’s winters graag met brood op dikke voorns. Wél gaat daar een hele bijzondere voorbereiding aan vooraf. Voorns zijn op hun beurt de aasvis in het roofvisartikel. Vismaten Thom Beentjes en Mathijs Koedijk mikken met dood aas selectief op de stadse snoekbaarzen in onze hoofdstad. Aan het Amsterdamse IJ blijkt deze techniek een prima alternatief voor het vissen met rubber. Uiteraard ontbreken ook de overige rubrieken wederom niet.

Abonnee worden

Ben jij nog geen lid van Hét Visblad? Voor slechts € 11,95 per jaar ontvang je dit fraaie magazine iedere maand. Bovendien mag je als nieuwe abonnee ook nog een leuk welkomstcadeau uitkiezen. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.