Grote merkactie en karperuitzet Groningen (audio)

7102
26 feb 2015

Zaterdag 28 februari zullen er op vier plaatsen langs het Noord-Willemskanaal in totaal 240 spiegelkarpers worden uitgezet. De officiële uitzet is om 12.00 uur bij het federatiekantoor Transportweg 13, Tynaarlo.

Het is een bijzondere uitzetting want deze spiegelkarpers zijn individueel herkenbaar aan een klein oranje merkje. Daarnaast zijn er 36 karpers voorzien van een transponder.


Transponders worden ingebracht door een team van specialisten

De uitzetting is dan ook onderdeel van een onderzoeksproject, waarbij de karpers twee jaar lang gevolgd gaan worden. Daardoor ontstaat meer inzicht in het migratiegedrag van karper. De verwachting is dat het grootste deel van de karpers op het kanaal zal blijven zwemmen, een klein deel zal gaan zwerven.

Sportvisserij Nederland en de federatie gaan dit onderzoek samen met de waterschappen Hunze en Aa's en Noorderzijlvest op het Noord-Willemskanaal uitvoeren.

We hebben straks de hulp nodig van jullie sportvissers om de vangsten van deze karpers door te geven voor het onderzoek. Binnenkort meer informatie hierover.


Duidelijk zichtbare tag

Bron: Hengelsportfederatie Groningen Drenthe

Partij vd Dieren stelt vragen

De Partij voor de Dieren heeft, niet gehinderd door enige kennis over karper, heeft onlangs vragen gesteld over de uitzet van karpers. Henk Mensinga, directeur van Hengelsportfederatie Groningen Drenthe, heeft hier een duidelijke mening over tijdens een interview op RTV Noord.

-> Luister hier het item terug op RTV Noord. Het item begint na ongeveer 35 minuten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.