Visma 2015: Hellevoetsluis Hengelsporthoofdstad (video)

6132
09 mrt 2015

Hengels, boilies, shadjes, dobbers, visvakanties, boten; alles wat de sportvisser begeert was de afgelopen drie dagen te vinden op de 47e editie van Visma in Ahoy Rotterdam. Visma markeert traditioneel de start van het hengelsportseizoen. Hellevoetsluis werd tot 'Hengelsporthoofdstad 2015' uitgeroepen.

Aan het eind van het weekend stond de teller op 19.671 bezoekers en het aantal komt daarmee boven het bezoekersaantal van 2014. De beurs bewijst hiermee wederom haar status als grootste hengelsportbeurs van Nederland.

“De belangstelling voor de hengelsport blijkt onverminderd groot. Wederom kwamen duizenden hengelsporters naar Rotterdam om hun collectie compleet te maken voor de aftrap van het seizoen”, aldus Erika Bronkhorst, event manager van organisator Ahoy.

Op de beurs zijn allerlei activiteiten voor sportvissers: van lezingen in het Discovery Theater, castingbanen met vliegvisdemonstraties en casting combats tot de ‘Stekkie Kidsroute’ en andere kinderactiviteiten.

“Naast alle aandacht voor de activiteiten, werd er dit weekend vooral opvallend veel gekocht. De detaillisten op Visma hebben stuk voor stuk een topbeurs gehad. Als organisatie zijn we ontzettend tevreden met deze editie.”

Check de videocompilatie, gemaakt door Sytse van der Harst in opdracht van Ahoy:

Streetfishing wint terrein

Een opvallende trend is de toename van hengelsporters die vissen in de stad, ook wel ‘streetfishing’ genoemd. Lekker licht bepakt, struinend door de stad op jacht naar zoetwaterrovers, vraagt om andere hengels, kunstaas en vistechnieken. In samenwerking met de Dutch Streetfishing Association werden diverse partijen samengebracht op het Streetfishing Plaza. De demo’s in de waterbak op dit plaza trokken volop belangstelling van jong en oud.

Hellevoetsluis is Hengelsporthoofdstad van het jaar

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar werd tijdens de eerste beursdag van Visma de ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’ bekendgemaakt. Dit jaar ging Hellevoetsluis met de eer strijken. De opvolger van Den Haag, dat vorig jaar won, stond samen met Spijkenisse en Maassluis op de shortlist en kreeg een overtuigende meerderheid van 65% van de stemmen.

De 48e editie van Visma, de grootste en meest complete hengelsportbeurs van Nederland, vindt plaats van vrijdag 4 maart tot en met zondag 6 maart 2016.

Bron: Ahoy

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.