Vis TV afl. 4: Zaanse snoekbaars gemist (video)

7774
23 mrt 2015

Afgelopen zondag kozen Ed en Marco het ruime sop op de Zaan in Noord-Holland. Deze kilometerslange waterloop begint ten noorden van Zaanstad en mondt uit in het Noordzeekanaal. Tussen de molens, boerderijen en industrie maakte het duo per boot jacht op snoekbaars.

-> Bekijk hier aflevering 4 van Vis TV terug.

De snoekbaars is op veel verschillende manieren te bevissen. De meest visuele techniek is het vissen met een schuifdobber en daaronder een dode aasvis. Ed en Marco doen dit met relatief lange spinhengels voorzien van een zachte top. De aaskeuze voor de kieskeurige Sander lucioperca is divers: bliek (jonge haring), ansjovis en voorn. Om de soms wispelturige rover te vangen, moeten Ed en Marco hun aasvis echter wél op de juiste diepte laten zakken.

Check de promo:

Wolhandkrabben

Voor dag en dauw varen de presentatoren in gezelschap van visgids en snoekbaarsfanaat Michael Stalenhoef De Zaan op. Met de dieptemeter wordt elk talud en kuiltje moeiteloos gevonden. Hier ligt de snoekbaars vaak in een hinderlaag te wachten op zijn prooi. De dobbers gaan voor het eerst te water op een interessante stek met een diepte van 6 tot 7 meter. Als de pen van Ed even later langzaam aan de wandel gaat, blijkt het echter geen snoekbaars maar een wolhandkrab die zich op de aasvis heeft gestort.


Voor dag en dauw varen Ed en Marco De Zaan op.

Chocolade en snoekbaars

Snel wordt er daarom koers gezet naar een nieuwe stek. Hier is de snoekbaars is hier de gulzige krab gelukkig wél voor. Verschillende snoekbaarsjes volgen elkaar in rap tempo op. Waar de voorn onaangeroerd blijft, komen de aanbeten allemaal op zeebliek en ansjovis. Ook de geur van verse chocolade over het water – afkomstig van een nabijgelegen cacaofabriek – doet de eetlust van de snoekbaarzen blijkbaar goed. Of Ed en Marco ook nog een heus kasteel aan de haak slaan, zie je in de aflevering.


Marco met een mooie maatse snoekbaars.

Vraag het Vis TV

Stel direct na de uitzending (tot uiterlijk maandagochtend 10.00 uur) op www.vistv.nl jouw vraag over de uitzending aan je favoriete presentatoren. Elke maandagavond om 18.00 uur geven zij op www.vistv.nl in ‘Vraag het Vis TV’ antwoord op deze kijkersvragen.

Vis TV wordt tot 17 mei iedere zondagochtend om 9.25 uur op RTL 7 uitgezonden. Elke zondag een half uur lang visplezier op de buis! Daarnaast worden de uitzendingen elke zaterdag erop van 14.00 tot 14.30 uur op RTL 7 herhaald. Kijk voor meer informatie en het volledige uitzendschema en bijbehorende onderwerpen op www.vistv.nl.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.