Zeeuwse zeevis in aflevering 6 Vis TV (video)

5185
02 apr 2015

Komende zondag reizen Ed en Marco af naar Zeeland. Aan het strand van Cadzand-Bad mikt het duo op late zomervis en vroege wintergasten: bot, zeebaars, wijting, schar en tong. Om deze te verleiden, gaan er paternosters met zeepieren, zagers en geelstaarten aan de strandhengels.

De meest zuidelijke stranden van Nederland staan te boek als uitstekende zeevisstekken. Met diep water binnen werpbereik zijn hier het hele jaar door goede vangsten mogelijk. Bovendien worden Ed en Marco ditmaal bijgestaan door zeevisfanaat en ‘local’ Sjaak Verhage. Sjaak kent de Zeeuwse stranden – die van 16 tot 23 oktober tevens het decor vormen voor het WK Kustvissen voor junioren – op zijn duimpje.

Doublet

Ed heeft als notoire zeevisser zijn montage als eerste werpklaar. Met een stevige worp belandt het aas zo’n honderd meter verderop. Verre worpen zijn nodig om wijting, schar en gul te bereiken. Op de hengels die dichterbij te water gaan, verwachten Ed en Marco vooral bot en zeebaars. Toch blijft het lange tijd angstvallig stil. Totdat er uit het niets een reeks tikken op Ed zijn hengeltop volgt. Een doublet van een wijting en schar vormt de eerste vangst van de dag.


Ed toont een platvisje aan de camera.

Geelstaarten

Als de pieren daarna weer een hele poos onaangeroerd blijven, loopt Marco naar een Belgische zeevisser die even verderop staat. Die is met een speciale aaspomp op jacht naar ‘geelstaarten’. Dat het vangen van deze wormachtige geen sinecure is, blijkt als Marco de pomp zelf even mag uitproberen. Na het tevergeefs oppompen van een paar hopen zand, schenkt de zuiderbuur hem echter toch maar een handvol exemplaren. Of deze verse geelstaarten zorgen voor verrassende vangsten, zie je aanstaande zondag vanaf 09.25 uur op RTL 7.


Marco met een fraaie tong.

Vraag het Vis TV

Stel direct na de uitzending (tot uiterlijk maandagochtend 10.00 uur) op www.vistv.nl jouw vraag over de uitzending aan je favoriete presentatoren. Elke maandagavond om 18.00 uur geven zij op www.vistv.nl in ‘Vraag het Vis TV’ antwoord op deze kijkersvragen.

Vis TV wordt tot 17 mei iedere zondagochtend om 9.25 uur op RTL 7 uitgezonden. Elke zondag een half uur lang visplezier op de buis! Daarnaast worden de uitzendingen elke zaterdag erop van 14.00 tot 14.30 uur op RTL 7 herhaald. Kijk voor meer informatie en het volledige uitzendschema en bijbehorende onderwerpen op www.vistv.nl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide