Maatregelen IJsselmeer ontoereikend

5315
13 mei 2015

De door het Ministerie van Economische zaken voorgestelde herstelmaatregelen voor verbetering van de visstand in het IJsselmeer zijn ontoereikend en niet effectief genoeg. Dat schrijven Sportvisserij Nederland, Stichting Het Blauwe Hart en Vogelbescherming Nederland in een gezamenlijke brief aan staatssecretaris Dijksma.

De drie belangenorganisaties doen een beroep op Dijksma om strengere maatregelen te nemen ten einde de zieltogende visstand in het IJsselmeer er weer bovenop te helpen. De herstelmaatregelen die de staatssecretaris onlangs in een brief aan de Tweede Kamer presenteerde, zijn niet voldoende. Daarom pleiten Sportvisserij Nederland, Stichting Het Blauwe Hart en Vogelbescherming Nederland voor een moratorium op de visserij en willen ze dat er uitvoering wordt gegeven aan het Masterplan dat voor het IJsselmeer is opgesteld. Dit moet als basis dienen voor de totstandkoming van een robuust ecosysteem, het herstel van de visstand en een ecologisch en economisch aantrekkelijk IJsselmeer.

Klik hier voor de brief van Sportvisserij Nederland, Stichting Het Blauwe Hart en Vogelbescherming Nederland aan staatssecretaris Dijksma.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide