Lobbydag met hengels voor waterschap en hengelsport

3977
01 jun 2015

Waterschap Vechtstromen organiseerde onlangs in samenwerking met Sportvisserij Oost-Nederland, Hengelsportfederatie Groningen Drenthe en studenten van de Sportvisacademie Groene Welle te Zwolle dit visevenement aan de Stobbeplas in Lutte. Initiator Iwan de Vries van het waterschap wilde op een ontspannen manier alle betrokken bij het sportvissen binnen het waterschapsgebied met elkaar in contact brengen.

Het doel van dit evenement is om partijen in de regio die zich bezighouden met hengelsport en waterbeheer op een leuke manier nader met elkaar kennis te laten maken. Hierdoor kunnen de organisaties elkaar nog makkelijker vinden en meer voor elkaar betekenen.

Hengelsport presenteert zich

Op het evenement kwamen ruim 60 genodigden af. Zij waren afkomstig van verschillende waterschappen, diverse hengelsportorganisaties en regionale ondernemers. Nettie Aarnink, dagelijks bestuurslid van Waterschap Vechtstromen, opende het evenement met een korte toespraak waarin zij de goede samenwerking tussen waterschap en sportvisserij benadrukte.

Na twee korte presentaties van Sportvisserij Oost-Nederland en Sportvisserij Nederland konden de aanwezigen genieten van de enthousiaste en vaak ook humoristische verhalen van Wim Russe (snoekvisser in hart en nieren) en Roelof Schut (karpervisser van het eerste uur). Schut benadrukte in zijn verhaal ook de grote economische waarde die het sportvissen vertegenwoordigt als één van de gebruiksfuncties binnen het waterschapsgebied. Circa 70.000 van de ingezeten van Waterschap Vechtstromen vist namelijk wel eens.

Komt er een vervolg?

Er werd afgesloten met een uitgebreide barbecue en goede gesprekken over – uiteraard – het sportvissen. Studenten van de Sportvisacademie Groene Welle gaven tussendoor demonstraties karper-, snoek- en vliegvissen. Het was een bijzonder geslaagde en unieke dag. De grote vraag is welk waterschap de handschoen oppakt en dit mooie initiatief van Waterschap Vechtstromen voortzet.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.