Bever gered uit illegale fuik, visstropers aangehouden

4761
09 jun 2015

Een inspecteur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en een medewerker van waterschap Rivierenland hebben zaterdag 6 juni in de gemeente Maasdriel een bever bevrijd uit een illegale fuik. Twee inwoners van Helmond hadden de schietfuik geplaatst in een plas bij Hoenzadriel. Zij zijn aangehouden door de politie.

Na een melding over mogelijke visstroperij troffen de NVWA-inspecteur en de medewerker van het waterschap inderdaad een fuik aan in het water bij Hoenzadriel. In de fuik zat een bever verstrikt. Het dier kon met heel veel moeite letterlijk de kop boven water houden. De buitengewoon opsporingsambtenaren hebben de bever onmiddellijk bevrijd. Het dier is daarna weggezwommen.

Stropers aangehouden

Kort daarop zagen de opsporingsambtenaren 2 mannen zoekend in het water kijken. Zij gaven aan dat zij de fuik hadden uitgezet. Toen de NVWA-inspecteur hen daarop zei dat ze waren aangehouden, gingen de stropers er in hun auto vandoor. De gealarmeerde politie kon de 2 mannen op de A2 bij Maasdriel aanhouden. Na verhoor door de politie en de NVWA zijn de mannen weer in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Visstroperij aanpakken

Visstroperij of illegale visserij is vissen zonder vergunning. Dit is schadelijk voor het milieu, voor de natuur en voor de mens. Visstroperij beschadigt watergebieden, verstoort de visstand en vermindert het aantal planten en dieren in wateren en plassen. Ook is visstroperij nadelig voor de beroepsvisserij en de sportvisserij. De NVWA pakt samen met andere overheidsorganisaties visstroperij dan ook stevig aan.

Bron: NVWA
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.