Finale jeugdcompetitie streetfishing in Amsterdam

4540
12 jun 2015

Zondag 21 juni is in Amsterdam de laatste wedstrijd van de streetfishing competitie. Acht teams met jongeren tussen de 14 en 21 jaar gaan proberen om zoveel en zo groot mogelijke roofvissen te vangen.

De prijsuitreiking wordt gedaan door de bekende visser en Amsterdamse visgids Juul Steyn. De wedstrijd wordt georganiseerd door Sportvisserij MidWest Nederland in samenwerking met de Amsterdamse Hengelsportvereniging (AHV).

Streetfishing is een jonge, hippe en coole manier van het vissen op roofvis met lichte materialen in een stedelijke omgeving. Het is over komen waaien vanuit Frankrijk en sinds korte tijd ook in Nederland een steeds populairdere vorm van vissen op roofvis. Het is makkelijk, kost weinig tijd en je vist op plekken waar je normaal niet zo snel gaat vissen. Bovenal staat dat er verantwoord met de vissen wordt omgegaan en alle gevangen vis wordt teruggezet.

De competitie bestaat uit 7 wedstrijden die plaatsvinden in Amersfoort, Kolhorn, Woerden, Heerhugowaard, Haarlem, Zeewolde en de laatste wedstrijd is in Amsterdam. De deelnemers komen uit Noord- en Zuid Holland, Flevoland en Utrecht. De prijs voor het winnende team is een visweekend met hotelovernachting bij Hotel ’t Meertje in Vinkeveen, het walhalla voor de sportvisser.

Iedereen die geïnteresseerd is in streetfishing is van harte welkom om te komen kijken. De wedstrijd is van 10.30 uur tot 14.30 uur in het water in het centrum van Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.sportvisserijmidwestnederland.nl

Bron: Sportvisserij MidWest Nederland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.