Nederland wint Van den Eynde-Matrix Feeder Challenge 2015

3814
18 jun 2015

Als evenement was, de inmiddels alweer 4e editie van de Van Den Eynde-Matrix Feeder Challenge op 13 en 14 juni 2015, een werkelijk schitterende wedstrijd. Maar liefst 36 teams deden mee dit jaar en zeker niet alleen teams uit België en Nederland. Er was verder deelname uit Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Ierland, Italië en Engeland en zo werd het een waarlijk Internationale wedstrijd. Logisch ook natuurlijk. Binnen enkele weken staat op hetzelfde parkoers het Wereldkampioenschap Feedervissen voor de deur en hoe kun je dan een beter beeld krijgen van het water door aan deze wedstrijd deel te nemen?

De visserij was zeker niet geweldig, zo eerlijk moeten we zijn. Echt grote gewichten werden er dan ook niet gevangen, maar dat wil zeker niet zeggen dat het geen goede en hele interessante wedstrijd was.
Je kunt hier altijd echt van alles verwachten. Behalve voorn en brasem, zijn hier ook regelmatig (soms hele grote) baarzen en snoekbaarzen te vangen en bovendien, we zitten nu eenmaal vlakbij de zee, worden er ook regelmatig botten en harders gehaakt.

We mogen gerust zeggen dat hier in het verleden vaak de Engelse teams hebben gedomineerd en ook nu deden ze het prima.
Behalve dat viel het me op dat dit jaar ook verschillende Belgische teams het uitstekend deden hier. Hun vissers die het WK gaan vissen hebben daar al heel veel tijd en moeite in geïnvesteerd en dat is goed te zien. Ze visten hier in verschillende teams en waarschijnlijk hebben ook heel wat andere vissers gebruik gemaakt van hun opgedane kennis van dit water.

Het werd al met al de wedstrijd van de kleine onderlinge verschillen, bijna belachelijk kleine verschillen zelfs.


Wij deden hier mee, zoals ieder jaar, met 4 Nationale teams, waarbij we dit jaar bijna het gehele team met elkaar lieten vissen dat het komende WK gaat vissen.
Na de eerste wedstrijddag vond ik dat we niet bepaald fantastisch hadden gepresteerd met onze teams op de 7e, 14e, 30e en 31e plek in het tussenklassement.
Echt “de vinger op de zere plek leggen” kon ik niet, behalve dat we toch wel heel veel hele belangrijke vissen verspeelden hier en daar. Zoiets is natuurlijk funest wanneer het maar om enkele vissen gaat.

Tijdens de 2e wedstrijddag werd er ook niet echt goed gevangen maar wel degelijk toch iets meer als tijdens de 1e dag. Bovendien deden we het nu aanmerkelijk beter.
Ons “zo zal ik het hier maar noemen:” WK-team, dat 7e stond na de eerste wedstrijddag op trouwens maar 5 puntjes afstand van de 2e plek, viste zelfs een hele sterke wedstrijddag. Uiteindelijk viel het nog beter uit dan gedacht, omdat hier en daar posities van vissers iets te negatief waren ingeschat. In totaal 20 punten met 5 vissers is gewoon prima natuurlijk. Al onze teams wisten trouwens flink te stijgen in het klassement.



Na de eerste wedstrijddag was de eerste plaats voor het beresterke team van de Barnsley Blacks uit Engeland. Tja, als je met 5 vissers in totaal maar 9,5 punten bij elkaar vist, dan zie ik dat misschien als captain van onze eigen teams niet zo graag, maar als echte liefhebber van onze sport kan ik voor zoiets alleen maar mijn petje afnemen.
Men stond ook zo ver voor dat ik me niet kon voorstellen dat er ooit nog een andere eindoverwinnaar kon zijn. En toch gebeurde dat. Ongelooflijk!!
Het blijkt dan toch ook maar weer dat zelfs deze werkelijk fantastisch goede Engelse vissers uiteindelijk mensen zijn van “vlees en bloed” waarbij wel eens iets niet helemaal goed loopt.
Toch staan die 9,5 punten van de eerste dag in mijn geheugen gegrift. Met 5 vissers 3 vakken van de 5 winnen, een gedeelde vakoverwinning nog daarbij en dan als laatste resultaat een 5e plek is gewoon ongekend, en dat in een zo goed deelnemersveld als hier? Bizar gewoon!

Ik schreef het al, men won uiteindelijk niet want de eindoverwinning was voor een van onze teams. Met uiteindelijk in totaal 52 klassementspunten won Nederland Noord, ons team dat het WK gaat vissen. De tweede plek was voor Team Preston England met 53,5 punten voor het team van de leiders na dag 1, Drennan Barnsley Blacks met 57,5 punten, Team Van Den Eynde uit België met 58,5 punten en als 6e Team Guru England met 62,5 punten.

Individueel werd de wedstrijd gewonnen door de Engelsman Eddy Briddle uit het Drennan Barnslet team met in totaal 3 punten voor de Duitser Thorsten Kusters die hier voor de tweede maal als tweede eindigde met ook 3 punten maar met een bijzonder klein gewichtsverschil in zijn nadeel.

Dit was al met al een prachtige wedstrijd die bovendien bijzonder leerzaam was in relatie tot het komende WK. Dat WK gaat trouwens een echte “thriller” worden met zeker voor de “insiders” een heel interessante visserij.

Een hele mooie overwinning bovendien voor ons “Noord” team en dat in een zo sterk deelnemersveld.
Onze andere teams eindigden uiteindelijk als 11e, 14e en 24e. Zeker niet slecht op zich, maar met in gedachten de vergelijking met de prestaties van de hier aanwezige verschillende Engelse teams, is er zeker nog genoeg werk te verzetten voor ons.










Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.