Sportzomer met WPC, WK Feedervissen en Fish 'O' Mania International

5445
23 jun 2015

Deze zomer vinden er tal van sportactiviteiten plaats in Nederland. Grote blikvanger is natuurlijk de start van de Tour de France in Utrecht, maar er vinden ook op sportvisgebied diverse grote evenementen plaats in ons land zoals de World Predator Classic en het WK Feedervissen.

Morgen begint in Hellevoetsluis de openingsceremonie met boten- en vlaggenparade van de World Predator Classic 2015. Daarna zijn er op donderdag, vrijdag en zaterdag wedstrijden in drie hengelsportdisciplines (streetfishing, kajak- en bootvissen) die allemaal focussen op het kunstaasvissen op roofvis. Op zaterdagavond vindt vervolgens de prijsuitreiking plaats. De 160 deelnemende sportvissers komen uit twintig verschillende landen, wat dit tot evenement tot een internationaal festival maakt. Publiek is van harte welkom in Hellevoetsluis en het weer knapt richting het weekend ook flink op, dus schroom niet te gaan kijken bij het WPC 2015.

WK Feedervissen

Toeschouwers zijn in de week van maandag 6 tot en met zondag 12 juli ook van harte welkom aan het Kanaal van Gent naar Terneuzen bij het Zeeuws-Vlaamse Westdorpe. Daar vinden van maandag tot en met vrijdag de trainingen plaats, waarna op zaterdag 11 en zondag 12 juli het WK Feedervissen wordt gevist. Dit prestigieuze evenement is voor het eerst aan Nederland toegewezen, wat je de kans biedt om de wereldtop van het feedervissen live in actie te zien. Bovendien gooit Nederland in deze tak van de hengelsport hoge ogen (goud in 2012, brons in 2011 en 2014), dus het WK belooft een groot en spannend spektakel te worden. Kom dus kijken bij het WK Feedervissen in Westdorpe.

Fish 'O' Mania International

Fish 'O' Mania International vindt dan wel niet in Nederland plaats, maar kun je wel vanuit je luie stoel op televisie volgen. Deze prestigieuze, vijf uur durende viswedstrijd wordt op zondag 19 juli van 13.00 tot 18.00 uur live uitgezonden op RTL 7. Na hun tweede plek achter het Engelse team in 2014, zijn Jurgen Spierings en Dieter Friederichs outsiders voor de eindzege in de 'Cudmore Fisheries' bij het Engelse Whitmore. In een sterk bezet deelnemersveld (acht landen die tot de internationale top behoren) proberen zij namens Sportvisserij Nederland voor goud te gaan. Vis TV-presentator Ed Stoop en Oranje-international verzorgen het commentaar bij deze live-uitzending.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.