Ansing en Hofman op ramkoers richting WK Feeder

4603
26 jun 2015

Met nog twee weken voor de start van het Wereldkampioenschap Feedervissen stijgt de spanning voor de Nederlandse ploeg zienderogen. Een thuiswedstrijd aan het kanaal tussen Gent en Terneuzen binnen een vis-discipline die ons Hollanders goed ligt. Internationals Marco Hofman en Ramon Ansing zijn er klaar voor na het winnen van de Feeder Challenge van twee weken geleden. Het aftellen kan nu echt beginnen.

Hij is niet meer weg te denken uit de top van het feedervissen. Marco Hofman is een graag geziene deelnemer bij de Topcompetitie Feeder en ziet met zijn ploeg ook internationaal kansen. “Met dit team kunnen we zeker een goed resultaat behalen, al zijn er nauwelijks nog slechte teams te vinden en kun je met dit water alle kanten op.” Dat bleek uit zijn uitslagen tijdens de Topcompetitie wedstrijden aan het kanaal Gent-Terneuzen van afgelopen weekend. De inwoner van Schoonhoven behaalde een zevende en elfde plaats in zijn sector. “De vis kan overal uithangen op dit grote, diepe kanaal. Dat maakt het moeilijk, maar ook erg spannend.”


Foto: Marco Hofman

Naast Hofman is ook Ramon Ansing actief op het Wereldkampioenschap in Terneuzen. Het multi-talent uit Roden stond in 2014 nog op het WK Zoetwatervissen Junioren in Assen, maar ruilt zijn vaste stok moeiteloos in voor de feeder-hengel. Dit bleek wel uit zijn notering tijdens de Topcompetitie Feeder in 2014. Met een straatlengte voorsprong op de concurrentie pakte hij het goud. Dat terwijl hij pas drieëntwintig jaar is.

Toch moet er op het WK Feeder 2015 nog een tandje bij om mee te doen om de medailles. “De grote, internationale wedstrijden zijn verschrikkelijk leuk en leerzaam om te vissen. Je kunt je krachten meten met de allerbeste vissers ter wereld. Maar om een goede kans te maken, moeten we tijdens de trainingen de code kraken”, legt Ansing de tactiek uit.


Foto: Ramon Ansing
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.