Bondscoaches vol vertrouwen richting WK Feeder

4210
30 jun 2015

Van de vier voorgaande edities van het WK Feeder werden er drie bekroond met een podiumplaats. Nederland mag dus met recht een favoriet worden genoemd voor de te vergeven titel in Terneuzen. Ter voorbereiding werkte de Oranje-equipe een Feeder Challenge af op het kanaal tussen Gent en Terneuzen, het uiteindelijke WK-parcours. Een eclatante overwinning. Zelfs die vernuftige Engelsen werden het bos in gestuurd. Een voorbode op het komende wereldkampioenschap? Sportvisserij Nederland sprak er over met bondscoach Stefan Verhoeven.

Zo makkelijk als de Challenge overwinning op papier leek, zo spannend was het in de praktijk. “De visserij op het kanaal Gent-Terneuzen is erg moeilijk, zeker als je er meerdere dagen achter elkaar vist. Het water is echt extreem. Groot en diep met veel vis onder de kant, terwijl je op minimaal vijftien meter moet vissen”, legt Verhoeven het lastige wedstrijdparcours uit. “Met het oog op het WK hebben wij onze ploeg verteld flexibel te zijn. Switchen tussen grote en kleine vis, maar ook tussen ver en kort werpen. Schakelen wordt het toverwoord!”

Dat het een echte wedstrijd gaat worden, daar is Verhoeven van overtuigd. “Op dit kanaal heb je geen gelukstreffers. Landen als Engeland en België zijn goed en Duitsland zien wij als een gevaarlijke outsider.” Ook is de Oisterwijker positief over de kansen van Nederland. “We hebben het voordeel dat we in eigen land vissen en we hebben veel kwaliteit. Dat bewijzen we al jaren. Maar ja, nu nog afmaken…”

Verhoeven vormt al jaren een tandem met Jan van Schendel, de coach-goeroe van het zoetwatervissen. Zo stonden ze samen aan het roer toen Nederland in 2012 wereldkampioen werd en brons won op het WK van vorig jaar. Toch hebben beide heren zo hun eigen specialismen. “Jan is heel goed in vistechnieken en de wedstrijdtactiek. Ik ben meer de teammanager en begeleider. We vullen elkaar aan waar nodig. We hebben tijdens dit WK ook nog vijf bankrunners tot onze beschikking, dus Jan en ik hebben onze handen vrij om alles nauwlettend in de gaten te houden tijdens de wedstrijd”, legt Verhoeven de taakverdeling uit. Alle ingrediënten lijken hiermee in huis om volgende week te schitteren langs de oevers van Terneuzen.

    

Foto's: Stefan Verhoeven (links) en Jan van Schendel (rechts)
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.