NVWA neemt illegale fuiken in beslag

6150
06 aug 2015

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft woensdag 5 en donderdag 6 augustus in totaal zestien illegale fuiken aangetroffen. Dat gebeurde in het Markermeer en in het water van het Wormer- en Jisperveld. Alle fuiken zijn in beslag genomen.

Tijdens een visserijcontrole op het Markermeer stuitten inspecteurs van de NVWA en van de Friese Uitvoeringsdienst Milieu en Omgeving (FUMO) donderdag 6 augustus op zes illegale fuiken. De fuiken zijn in beslag genomen en de NVWA stelt een onderzoek in naar de eigenaar. De fuiken zijn vermoedelijk van een stroper.

Beroepsvisser betrapt

In het water van het Wormer- en Jisperveld troffen NVWA-inspecteurs op woensdag 5 augustus tien fuiken aan van een beroepsvisser, die viste zonder geldige vergunning. De regionale vissersbond had de vergunning van de verdachte tijdelijk ingetrokken, omdat hij zich niet aan onderlinge afspraken over duurzame visserij hield. Hij bleek desondanks door te vissen. De NVWA-inspecteurs haalden de tien fuiken van de visser uit het water. Daarin troffen zij elf levende palingen aan. De fuiken zijn in beslag genomen, de palingen teruggezet in het water. De NVWA maakt proces-verbaal op tegen de visser.

Bron: NVWA
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.