Sportvisserij Fryslân vernieuwt website

5287
02 sep 2015

Sportvisserij Fryslân heeft haar website volledig vernieuwd! In de eerste plaats valt hierbij het nieuwe design op. Hierbij is meer uitgegaan van ‘touch’ (het aantikken met je vinger) en ‘swype’ (scrollen met de hand) bediening en er wordt meer gebruikt van beeld en iconen.

Daarnaast zijn social media meer geïntegreerd in de website. Denk hierbij aan plugins voor reageren op nieuwsberichten via Facebook, berichten delen, embedded Youtube video’s, en meer.

Mobiel gebruik: responsive

Het aandeel mobiele gebruikers (smartphones en tablets) groeit de laatste drie jaar snel van enkele procenten tot zelf meer dan 40%. Via ‘responsive design’ wordt de website automatisch geschaald op basis van de resolutie van het gebruikte apparaat. Er is dus sprake van één website en geen aparte mobiele website meer, hetgeen ook meteen beter is voor de vindresultaten in zoekmachines.

Sportvisserij Fryslân heeft meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om op basis van gebruikersstatistieken de inhoud van de site te optimaliseren. Hierbij is uitgebreid gekeken naar het gebruik van de website: veel bezochte pagina’s hebben bijvoorbeeld een belangrijkere plek gekregen en de navigatie is aangepast.

Laatste website

De nieuwe website van Sportvisserij Fryslân is de laatste van een reeks van vernieuwde websites, nadat de federaties, De KSN en De SNB al eerder werden gelanceerd.

Sinds enkele jaren maken de zij gebruik van het centrale websitesysteem van Sportvisserij Nederland/ Divide Intenetoplossingen. Uniformiteit, kostenbesparing en synergie door koppelingen tussen de sites zijn de belangrijkste redenen hiervoor.

Foutje? Meld het!

Kijk gerust eens rond op de site en blijf op de hoogte van alles wat met de sportvisserij in Friesland te maken heeft. Mocht je tegen problemen aanlopen, of een foutje ontdekken: meld het vooral! De komende periode wordt er nog hard gewerkt aan verdere optimalisatie van de nieuwe website. Houd de website dus goed in de gaten voor nog meer nieuwe pagina's boordevol handige informatie en nieuwsupdates!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.