NK Feedervissen bij het Groningse Amsweer

5737
10 sep 2015

Zaterdag 12 september a.s. wordt bij het Groningse Amsweer (onder Delfzijl) het Nederlands Kampioenschap Feedervissen gehouden. Wedstrijdwater is het visrijke Eemskanaal (locatie: Zuidzijde tussen Farmsum en Woldbrug, N33). 102 wedstrijdvissers uit alle delen van het land hebben zich geselecteerd voor dit prestigieuze kampioenschap dat na een voorbereiding van anderhalf uur start om 10.30 uur en eindigt om 15.30 uur. Plaats van samenkomst, en ’s middags om circa 17.00 uur de prijsuitreiking, is Dorpsherberg “Lanting” aan de Hoofdstraat 27 te Meedhuizen.

Zoals de naam al zegt gaat het bij deze wedstrijd om het vissen met feederhengels met daaraan voerkorfjes en werploodjes dan wel loodvervangers. In alle gevallen moeten die over de lijn kunnen schuiven en wel zo dat bij eventuele lijnbreuk de korf of ander werpgewicht van de lijn glijdt en niet aan de vis blijft hangen. Vaste hengels zijn vanzelfsprekend niet toegestaan.

Het circa 65 meter brede en tot wel zeven meter diepe Eemskanaal kent een goed bestand aan witvis waaronder voorn en grote brasems. De laatste vormt vanwege het formaat en gewicht zondermeer het hoofddoel van de feedervissers. Wat niet wegneemt dat met kleine(re) vissen ook een behoorlijk vangstgewicht kan worden behaald en het daarom voor bezoekers zeker interessant is om te zien voor welke ‘kneepjes van het vak’ de diverse topvissers van dit kampioenschap kiezen.                                  
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.