Geslaagd Topcompetitieweekend aan de Lage Vaart

5252
21 sep 2015

Afgelopen weekend werden de derde en vierde wedstrijd in de Topcompetitie vervist. De Lage Vaart in Almere was het podium voor 150 wedstrijdvissers, verdeeld over zes categorieën. Senioren, veteranen, dames en jeugd. Ze streden allen voor zowel dagprijzen als de uiteindelijke competitietitel over twee weken in Hellevoetsluis.

In de U18-categorie sprong Collin Besseling boven de rest uit met een eerste en tweede plaats en hij voert na vier wedstrijden de ranglijst aan. Het 15-jarige talent voelde zich in Almere als een vis in het water. “Ik vind de Lage Vaart een heel mooi water, zeker het parcours langs Johnsonpad. Lekkere diepte met een prachtige visserij. Iedereen ving goed vis. Er zat veel voorn, maar ook had ik een paar mooie blieken en een brasem van ongeveer 2,5 kilo.”

Vorig jaar zomer stond Besseling nog op het WK Junioren in Assen. In een leeftijdscategorie lager (U14) welteverstaan. Des te knapper is zijn prestatie in de Topcompetitie. Toch blijft de scholier bescheiden. “De tweede dag was voor mij moeilijk. In het eerste uur ving iedereen om mij heen vis, terwijl het bij mij niet lukte. Toen heb ik wat kleine details aangepast en ging het langzaamaan wat beter. Ik had na de wedstrijd niet het idee dat het me een goed resultaat zou opleveren, maar 5850 gram bleek de tweede plaats te zijn.”

Ook noemenswaardig zijn de prestaties van de kersverse wereldkampioene Anja Groot. In de tot nu toe vier geviste wedstrijden, stond zij alle keren op de hoogste trede van het podium. De damestitel kan haar al niet meer ontgaan, maar ongetwijfeld gaat deze sportvrouw pur sang voor een straight uitslag van zes dagoverwinningen. Daar krijgt zij op 3 en 4 oktober de kans voor wanneer het slotweekend van de topcompetitie plaatsvindt in het kanaal door Voorne.Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.