Holland, Natuur in de Delta in première

6812
23 sep 2015

Morgen gaat Holland, Natuur in de Delta officieel in première, het vervolg op de Nieuwe Wildernis. Die film was twee jaar geleden een kaskraker. 750.000 bezoekers zagen opeens dat je in Nederland ook natuurfilms kan maken die niet onderdoen voor wat je in Planet Earth ziet.

Geen orka's, olifanten of andere exotische dierentuindieren, maar de vos, hert of het veulen staan centraal. Het succes van de oer-Hollandse natuurfilm was genoeg reden voor een vervolg.Holland: Natuur in de Delta schetst een beeld van de rijke natuur in het Nederlandse rivieren- en kustgebied. Dit keer stonden de camera's opgesteld langs water en weiland in de Hollandse polder. Er zijn ook nieuwe hoofdrolspelers: de zeearend, haas en het stekelbaarsje bijvoorbeeld. Veel beelden zijn gemaakt in de Biesbosch. De Woerdense producent Ton Okkerse maakte voor de nieuwe film opnames in onder meer de Lopikerwaard, Montfoort en Kockengen. Ook is er gefilmd in De Blauwe Kamer en bij de Grebbeberg.

In de film worden de avonturen gevolgd van de lepelaar, aalscholver, blauwe reiger, bever, haas, ooievaar, grutto, kievit en ringslang. Volgens Okkerse was het maken van de film een grote klus: "We hebben in totaal 640 dagen gedraaid en er is zoveel materiaal geschoten."

De muziek voor de natuurproductie is wederom gecomponeerd door Bob Zimmerman en gespeeld door het Metropole Orkest. Bram van der Vlugt en Carice van Houten verzorgen de stemmen.

De film is vanaf 24 september iin 150 filmzalen door heel Nederland te zien en draait ook op het Nederlands Film Festival. 

Bron: NOS

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.