Hét Visblad Online oktober 2015 (video)

5994
24 sep 2015

Vanaf vandaag verschijnt het oktobernummer van Hét Visblad. Deze nieuwe editie op het randje van de nazomer en herfst staat garant voor een mooie mix aan artikelen en reportages.

Allereerst zoomen we in op de nieuwe aflevering van Visblad TV. In de Rotterdamse Waalhaven zoekt Ed Stoop Piet den Braber op om gericht achter de tong aan te gaan. Dat schijnt hier – 25 kilometer landinwaarts! – namelijk te kunnen. Of het Piet ook onder het toeziend oog van onze cameraman lukt om Solea solea te vangen, zie je in de onderstaande video:Jeugdviswedstrijden

De jeugd van tegenwoordig wordt vaak verweten dat ze nauwelijks meer buiten speelt en alleen maar achter de spelcomputer/tablet/smartphone zit. Martijn Deijkers van HSV ’t Bliekske uit Oud Gastel laat echter zien dat het ook anders kan. Dankzij de viswedstrijdjes die hij aan de lokale vijver organiseert, maakt hij de jeugd enthousiast voor het vissen. 

WK Kustvissen voor Junioren

De jeugd geeft van 16 tot 23 oktober ook massaal acte de présence aan de stranden tussen Domburg en Westkapelle. Daar vindt dan het WK Kustvissen voor Junioren plaats, met in allebei de leeftijdscategorieën (tot 16 jaar en tot 21 jaar) een bijzonder gemotiveerd Nederlands team. In het zeevisartikel blikken we met twee wedstrijdvissers en de bondscoach vooruit op het WK.

Herfstvisserij

De meteorologische herfst heeft inmiddels haar intrede gedaan. Voor karperfanaten is dit dé periode bij uitstek om richting waterkant te gaan voor een ‘herfstoffensief’. Peter van der Pol strooit in het karperartikel met tips om in de komende maanden een mooie najaarsvis te vangen.

Vismatties

In het roofvisartikel gaan we op pad met ‘vismatties’ Ole Laeven(15) en Sander Groenenboom (16). Deze twee fanatieke kunstaasvissers maken na schooltijd de oevers van het Amsterdam-Rijnkanaal onveilig. Wij gingen met ze op pad om te zien hoe zij de visserij op dit grote scheepvaartkanaal aanpakken.

Meer leesplezier

Verder vind je natuurlijk nog veel meer interessant leesvoer in de rubrieken Wist je Dat?, Vis TV Backstage, Visnieuws, MijnVISmaat, Vuurdoop, In De Markt, Wedstrijdvissen, Service Online, Service Extra én de altijd spraakmakende column van Sjaak Bral.

Abonnee worden

Ben jij nog geen lid van Hét Visblad? Voor slechts € 11,95 per jaar ontvang je dit fraaie magazine iedere maand. Bovendien mag je als nieuwe abonnee ook nog een leuk welkomstcadeau uitkiezen. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.