Topcompetitie Bootvissen 2015 van start gegaan

3721
26 okt 2015

Zondag 25 oktober is de topcompetitie bootvissen met drie wedstrijden van elk twee uur begonnen vanuit Neeltje Jans. Vanwege het aangename weer kon er op de Noordzee gevist worden, maar toch hielden de vangsten niet over!


De dagen er voor werd er nog grove schar en wijting gevangen in de buurt van de Oosterschelde kering, maar op de dag van de topcompetitie gaven de vissen niet thuis. Mondjesmaat werd er schar, bot en wijting gevangen. Corné Westerlaken ving zelfs nog een mooie schol. 

                                                 

De omstandigheden waren voor iedereen gelijk. Het aas werd net zoals tijdens een wereldkampioenschap door de organisatie verstrekt.  Vriends Hengelsport leverde dit aas van uitstekende kwaliteit.  Schipper Hans van de “Big Marlin” probeerde met verkassen naar de R1 de deelnemers aan nog wat meer vis te helpen, maar het mocht niet baten. Iedereen heeft wel de nodige vissen gevangen, maar de verwachte aantallen bleven uit. De deelnemers kregen wel veel aanbeten, maar de vis hapte niet door.De meegebrachte koeken en gehaktballen van Ernest en Pim hielden de sfeer er gelukkig wel in en zoals altijd kwam er aan het eind van de dag een uitslag. Piet Buijk wist met de al eerder genoemde omstandig heden het best om te gaan en staat met maar zes klassementspunten aan de leiding voor John Soederhuisen en Sjaak Verburg, maar de weg is nog lang. 

                                             

In december volgen nog twee dagen van elk drie wedstrijden. Op 6 december nog een keer vanuit Neeltje Jans en op 30 december vindt de finale plaats in de monding van de Westerschelde vanuit Vlissingen. Voor alle deelnemers nog kansen genoeg om zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap, wat plaats gaat vinden in Montenegro!Henri Karremans

Uitslag 1e Topcompetitie Boot 2015  

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.