Schoolklassen bij Visserijkundig Onderzoek

5447
23 nov 2015

Bij de twee Visserijkundig Onderzoeken op dinsdag 24 en woensdag 25 november a.s. komen er schoolklassen naar de waterkant voor een visles.

Het onderzoek van dinsdag 24 november vindt plaats in de visvijver Groot Scholtenhagen te Haaksbergen op verzoek van Hengelsportvereniging Haaksbergen. Op woensdag 25 november vindt het onderzoek plaats in de Fortgracht van Fort Blauwkapel te Utrecht op verzoek de Algemene Utrechtse Hengelsport Vereniging.Onderzoek


Met het onderzoek hopen de hengelsportvereniging een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de wateren. Bij de onderzoeken worden grote delen van de wateren met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in goede conditie is. Hieruit volgt een rapport dat onder andere informatie moet geven of de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd. Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken.Kom kijken!


Geïnteresseerden zijn uiteraard van harte welkom om ter plaatse een kijkje te komen nemen bij de onderzoeken. Hieronder de data en locaties waar deze week onderzoeken plaatsvinden. De onderzoeken starten om 09.30 uur:
• Dinsdag 24 november; Visvijver Groot Scholtenhagen te Haaksbergen (09.30 uur aan de Scholtenhagenweg). Groep 6/7 en groep 7/8 van de RK Basisschool Pius X uit Haaksbergen komen om 10:30 uur en om 12:30 uur de waterkant voor een visles.
• Woensdag 25 november; Fortgracht van Fort Blauwkapel te Utrecht (09.30 uur aan de Bastionweg). Groep 6 en groep 7 de Basisschool De Beiaard uit Utrecht komen tussen 10:00 en 12:00 uur naar de waterkant voor een visles.


Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 800 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

--> meer over visserijkundig onderzoek en direct een onderzoek aanvragen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.