Druk bezocht visserijkundig onderzoek Utrecht (video)

6180
26 nov 2015

Gister werd door Sportvisserij Nederland een visserijkundig onderzoek gedaan in de fortgrachten om Fort Blauwkapel. Het was een drukte van jewelste met onder meer twee schoolklassen, meerdere cameraploegen en diverse politici. En er zaten verrassende vangsten bij!

Met onder meer netten en elektrovisserij werdem verschillende vissoorten gevangen waaronder snoek, blankvoorn, brasem, karper, pos, baars, snoekbaars en zelfs een roofblei. Alle vis werd gewogen, gemeten en ging vervolgens uiteraard weer netjes terug.

Het onderzoek gebeurde in opdracht van de Algemene Utrechtse Hengelaarsvereniging (AUHV) en die maakte meteen van de gelegenheid gebruik om er een mooi evenement van te maken. Zo werden twee klassen van de lagere school De Beiaard uitgenodigd voor een heuse visles langs de waterkant en werden banden met diverse politici, waaronder de wethouder, aangehaald. Ook waren media uitgenodigd om verslag te doen.


RTV Utrecht maakte opnames

-> Lees er hier meer over op de site van de AUHV

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.