Dubbel zilver bij WK Kustvissen Heren

4142
30 nov 2015

De mannen van de Nederlandse Kustvisploeg hebben zich op het WK in Portugal knap naar het zilver gevist. Daarbij legde Frank Peene beslag op de zilveren medaille in het individueel klassement.

“Deze geweldige prestatie is het resultaat van teamwork”, zegt een trotse bondscoach Arthur van Tienen. “Het vertrouwen en de sfeer in het team was super, zodat we konden uitblinken en tweede werden achter de Fransen die verdiend wereldkampioen zijn geworden.”

Spannend slot 

Het bleef door de kleine verschillen in het klassement tot de laatste wedstrijd spannend of de Nederlanders zich in de medailles zouden vissen. Van Tienen: “De visserij was vaak moeilijk en erg plaatsgebonden, maar we kregen hem steeds beter onder de knie. Zo wist iedereen op de laatste dag vis te vangen, waaronder veel makreel en een geep van maar liefst 58 centimeter. Daarmee stelden we het zilver veilig.”


Frank Peene pakte knap de zilveren medaille in het individueel klassement.

Dames net naast podium

De Nederlandse damesploeg greep in het Portugese Loulé net naast het podium. “In de laatste minuten van de beslissende wedstrijddag werden we met zeer kleine verschillen van het podium verbannen”, verklaart bondscoach Benny Wijnings. Frankrijk werd wereldkampioen bij de dames. Kroatië eindigde als tweede en thuisland Portugal pakte het brons.

Klik hier voor de uitslag (heren).

Klik hier voor de uitslag (dames).

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.