Exotenplaag of lekkere snack?

8398
04 mei 2016

Grondels worden wel eens gezien als een plaag, maar wat weinigen weten is dat ze een heel smakelijk hapje kunnen vormen. Hét VISblad nam de proef op de soms en ging grondels vangen, bereiden én opeten.

Gefrituurd blijken de grondels zeer smakelijk. 26 mei verschijnt het juninummer van Hét Visblad, waarin uitgebreid beschreven staat hoe je exotische grondels lekker klaar kunt maken met een speciaal soort mayonaise. 

Karper, geen exoot!


Karpers worden door sommigen als exoot bestempeld. Ten onrechte, vindt Sportvisserij Nederland. In de nieuwsbrief 'Kijk op exoten' neemt Jaap Quak ons mee terug in de tijd. Het voorkomen van karper in Nederland is slechts deels te danken aan de mens. Een ander belangrijk deel is te danken aan natuurlijke processen. Een interessant verhaal over de karper in Nederland en hoe het allemaal is begonnen. In de nieuwsbrief staat veel informatie over exotische planten en dieren.


Foto: Blikonderwater.nl


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.