Hét VISblad Online oktober (video)

12168
20 sep 2018

Abonnees van Hét VISblad ontvangen vanaf vandaag de hagelnieuwe editie per post. Op de cover pronkt wedstrijdvisser Anja Groot, die eind augustus razend knap voor de derde keer in haar carrière individueel goud pakte op het WK Zoet. Naast een interview met Anja lees je in dit nummer veel over vissen op stromend water, onder meer op winde.

De reportage van VISblad TV staat dit keer in het teken van voorn, de vis waarmee vrijwel elke sportvisser zijn 'loopbaan' is begonnen. Dirk Gebben neemt ons mee naar het prachtige riviertje de Berkel in hartje Achterhoek om te laten zien hoe hij deze vis het liefst belaagt: in stromend water, 'trottend' met de zogenaamde centrepin. Een gevoelige en visuele visserij die in de basis niet ingewikkeld is. Voor het verslag moesten de reporter en cameraman mee het water in. Benieuwd hoe dat verliep? Check alvast de video hieronder en lees voor meer tips het complete artikel in het blad.Wadend op winde

In de witvisrubriek zoomen we in op winde. Ernst Schrijver vist daar in het vroege najaar graag gericht op met minimale middelen. Zijn standaard uitrusting bestaat uit niet veel meer dan een waadpak, rugzak, matchhengel en brood. Hét VISblad volgde Ernst een ochtend in zijn kielzog naar diverse stekken langs de Lek.Meer dan droge voeten

In de rubriek 'Spraakwater' dit keer een interview met Patrick van der Broeck, dijkgraaf bij Waterschap Limburg. Hij legt uit hoe iconische vissen als de zalm kunnen helpen om mensen enthousiast te maken voor de ecologische waarde van beken. Ook de recente vervuiling van de Geul komt aan bod.
En meer!

Natuurlijk lees je ook in dít nummer nog veel meer over onze mooie hobby. Bijvoorbeeld het verslag van een avondsessie op snoekbaars met allerlei kunstaas, een portret van de tijgernoot - het nog altijd ondergewaardeerde aas voor karper - én een 'backstage'-verhaal van een zeebaarssessie vanaf de kant met Marco en Ed. Veel leesplezier toegewenst!

--

Ben jij nog geen abonnee? Voor slechts € 12,95 (twaalf nummers) ontvang je elke maand 68 pagina’s vol leesplezier. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.