Hét VISblad Online juli (video)

2475
21 jun 2022

Precies op de langste dag van het jaar verschijnt het julinummer van Hét VISblad. In deze kersverse editie zoomen we onder meer in op het roofvissen in de zomermaanden, dus doe er met de lange zomeravonden in het verschiet de komende tijd je voordeel mee.

In de nieuwe VISblad TV gaat presentator Joran Bal op pad met Devin Kant voor een freestyle roofvissessie langs de Linge. De jonge sportvisser doet zijn achternaam eer aan, want juist vanaf de oever is hij aan dit water van alle markten thuis. Samen met Joran wisselt hij in de video verschillende technieken en stekken af om zo een mix aan roofvissoorten te verleiden. In het blad speelt Robert de Wilt de stand-in van Devin, want die zat tijdens de reportage helaas ziek thuis. Benieuwd wat de mannen struinend langs de Linge zoal aan vangsten noteren? Bekijk dan gauw de video hieronder en lees voor meer Linge-tips ook het artikel op pagina 8 t/m 12 van het blad.
 


Statisch struinen

Mikkend op kopvoorn en barbeel vist specialist Ruben Veetman (48) op snelstromend water gericht de typische hotspots in beken af. Op pagina 46 t/m 51 demonstreert hij op een voorjaarsochtend zijn struinend-statische aanpak – én het resultaat daarvan – aan de Limburgse Geul.Heavy duty bootvissen

Direct na werk door naar de waterkant is voor veel sportvissers een diep gekoesterde wens, maar voor Jeroen Bruinsma (31) heel normaal. Als matroos op een vrachtschip vist hij veel en op tal van unieke plekken. Hét VISblad zocht hem op aan boord tijdens een karpersessie op het Twentekanaal bij Lochem. Je leest erover op pagina 28 t/m 32.Zomertips voor roofvis

Waar de roofvisser in de zomer zélf misschien wel de fijnste tijd aan het water beleeft, is het vangen van vis in dit jaargetijde lang niet altijd eenvoudig. Hét VISblad noteerde op pagina 34 t/m 39 voor vijf soorten roofvis de belangrijkste tips voor de zomermaanden.Veel meer leesplezier

Zoals elke maand bevat ook deze editie van Hét VISblad nog veel meer sportvisnieuws, -tips en -verhalen. In de rubriek Wist je dat? zoomen we bijvoorbeeld in op de pos, het welbekende maar onbeminde ‘schele’ visje. In de rubriek VISpas Hotspots staat de Dintel centraal, terwijl Tamme Smit verderop in het blad vertelt over het vissen op platvis aan de Friese kust. Klaas van der Eerden deelt zijn gedachten in de maandelijkse column en Sjonny Janssen (46) vertelt wat hij zo gezellig én uitdagend vindt aan het vrijwilligerswerk in de wedstrijdvisserij. Veel lees- en visplezier gewenst!

Abonnement afsluiten

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad en zou je dit magazine wel élke maanden willen ontvangen? Voor slechts € 12,95 krijg je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om eenvoudig en online een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.