Tweede missie Vis TV op noordpier IJmuiden

6759
22 jan 2008

Na het mislukken van de eerste missie vorige week, reizen Ed Stoop en Marco Kraal aanstaande zondag 27 januari voor hun tweede opdracht naar de Noordpier van IJmuiden, al ligt dit havenhoofd feitelijk bij Wijk aan Zee.

Bekijk hier de promo van aflevering 2!

Na alle brasems van de Flevopolder zal Ed ongetwijfeld zijn stinkende best doen om deze tweede missie wel tot een goed einde te brengen. Samen moet ons duo twee soorten zeevis vangen, dus erg hoog ligt de lat deze keer niet. De vangstberichten van dat moment zijn echter zo bedroevend, dat twee vissoorten wellicht al een hele opgave wordt. Marco blijft echter positief, terwijl Ed steeds minder vertrouwen heeft in een goede afloop. De hengels waarmee onze presentatoren de klus moeten klaren zijn een lange 'pierenrammer' die een paternoster met zwaar werplood een bloedeind in zee kan werpen plus een spinhengel voor het actief vissen op zeebaars. Een doos met kunstaas en een mix van zeepieren en zagers vormen het aas voor die dag. De pier is kilometers lang, maar vormt voor een mountainbike een peulenschil. In de bocht van de pier en met de zon hoog aan de hemel worden de hengels opgetuigd.

Vis TV de Missie op Reis is dit seizoen vooral een actieve visreis door Nederland, waarbij in al onze provincies wordt gevist, visstekken worden gevonden met hulp van mountainbikes, kamperen soms noodzaak is en zelfs een speciale viskano op het dak van de auto niet ontbreekt. Ook dit jaar bestaat de serie weer uit twaalf afleveringen, waarvan elf missies en één exotische finale. Tenminste; als ons tweetal slaagt voor minstens negen van de elf missies mogen zij op reis naar een bijzonder visland! Volgende week zondag 3 februari moeten Ed Stoop en Marco Kraal voor hun derde missie ieder een winde vangen in de Lek bij Culumborg.

Vis TV De Missie wordt mogelijk gemaakt door Sportvisserij Nederland in Bilthoven. De uitzendingen zijn steeds van 10.00 tot 10.30 uur te zien op RTL-7. Elke eerstvolgende zaterdagmiddag volgt de herhaling waarna de gehele serie tijdens de zomermaanden nogmaals wordt herhaald. Meer informatie over Vis TV en de nieuwe trailer van het programma zijn te vinden op www.sportvisseninnederland.nl/vistv
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.