Dierenbescherming tegen meer visvijvers

5610
15 jan 2008

APELDOORN - De Dierenbescherming Apeldoorn is fel tegen plannen van de gemeente om tientallen stadsvijvers open te stellen voor hengelaars.

Pure dierenkwelling, vindt de dierenbescherming, die ziich in een verklaring ,,geschokt'' toont.

,,Vissen beschikken over zintuigen en kennen bewustzijn, gevoel en emoties waaronder pijn, angst en stress,'' stelt de dierenbescherming die zich beroept op uitkomsten van een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar de ervaringswereld van vissen.

afb: visvijverduuk.nl

De dierenbescherming beschouwt hengelen als 'een vorm van plezierjacht'. Dieren worden daarbij 'louter als doel of middel ter ontspanning en vermaak van de mens gevangen'.

Tegelijk beseft de dierenbescherming dat hengelen erg veel aanhang heeft: Nederland telt ruim een miljoen hengelaars. De vissport verbieden lijkt in dat licht weinig realistisch en daarom mikt de dierenbescherming er vooral op om het leed voor vissen zoveel mogelijk te beperken.

Dat doet de organisatie vooral door goede voorlichting over dierenleed. Maar ook pleit de dierenbescherming ervoor om wettelijke eisen te stellen aan kennis en vaardigheid van de hengelsporter. Bron: destentor.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.